Boleslav v Jablonci většinou bodovala
Klub

Boleslav v Jablonci většinou bodovala

Redakce

Utkání 10. kola Gambrinus ligy FK Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 4. října od 17 hodin v jablonecké Chance aréně. Soupeře dělí polovina tabulky a osm bodů, o které jsou na tom momentálně Jablonečtí lépe než Boleslavští.

Týmy se nacházejí ve zcela rozdílných rozpoloženích. Jablonečtí vedou tabulku, neboť z devíti ligových zápasů prohráli jenom jednou a na domácím hřišti drží v této sezóně neporazitelnost. Boleslavští po zdařilém vstupu do mistrovské sezóny pět ligových mistráků v řadě nevyhráli a z první příčky spadli až na současnou devátou.

Z dosavadních deseti vzájemných utkání v Gambrinus lize Boleslav vyhrála čtyřikrát, Jablonec dvakrát a nerozhodně se hrálo čtyřikrát, vždy shodně 1:1. Celkový poměr gólů 12:9 je aktivní v boleslavský prospěch.

Statistika dosavadních ligových utkání s Jabloncem:

podzim 2004 MB - Jablonec 1:0 (Rojka)
jaro 2005 Jablonec - MB 2:0 (Michálek, Šenkeřík)
podzim 2005 MB - Jablonec 2:1 (Holub 2 - Michálek)
jaro 2006 Jablonec - MB 1:1 (Kiša - Palát)
podzim 2006 Jablonec - MB 0:2 (Pecka, Palát)
jaro 2007 MB - Jablonec 2:0 (Dittrich, Rajnoch)
podzim 2007 Jablonec - MB 1:1 (Hamouz - Kysela)
jaro 2008 MB - Jablonec 1:1 (Rajnoch - Necid)
podzim 2008 Jablonec - MB 1:1 (Pavlík - Řezníček)
jaro 2009 MB - Jablonec 1:2 (Papadopulos - Čížek, Lafata)

Ze statistiky vyplývá, že Boleslav s Jabloncem vyhrála naposledy před téměř třemi roky. V posledních čtyřech zápasech Boleslav nevyhrála, když po třech remízách v letošním únoru podlehla poprvé na domácím hřišti. Zároveň však platí, že Boleslav v pěti utkáních na jabloneckém hřišti prohrála jenom jednou, a to na jaře 2005. Od té doby v dalších následujících střetnutích jednou vyhrála a třikrát remizovala.

Poslední vzájemné utkání FK Mladá Boleslav - FK Baumit Jablonec 1:2 se hrálo v neděli 22.února 2009 na mladoboleslavském Městském stadionu večer před televizními kamerami a porážka předznamenala boleslavský nepovedený vstup do jarní sezóny, která vyvrcholila výměnou trenéra Hapala Uhrinem a ztrátou pozic pro postup do evropských pohárů.

Boleslavští první gól inkasovali ve 26. minutě z kopačky Čížka. Druhý přidal ve 47. minutě Lafata po akci Haurdiče. Teprve za dvojnásobně nepříznivého stavu se Boleslavští probrali z vlažného herního projevu. V 51. minutě Poláčkův centr hlavičkoval Papadopulos pod jablonecké břevno a snížil na 1:2. Že Boleslav nezískala ani jeden bod, bylo její smůlou a jabloneckým štěstím. Slibné boleslavské šance ve druhé půli nedali Papadopulos, Táborský, Nečas, Kalina a Kúdela. Mnoha boleslavským útokům odolávala jablonecká obrana jen jednoduchými odkopy.

Únorová sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Procházka, Mach - Dittrich (52. Nečas), Sylvestre, Opiela (57. Kúdela), Poláček - Papadopulos, Pecka (68. Táborský). Připraveni ještě byli Rolko, Sedláček, Hrdlička a Šeda.
Únorová sestava FK Baumit Jablonec
: Špit - Zábojník, Pavlík, Kučera, Hamouz - Čížek (79. Michálek), Eliáš, Loučka, Hloušek (88. Krejčí) - Haurdič (71. Valenta), Lafata. Připraveni ještě byli Vukovič, Homola, Černý a Zich.

Fanshop banner