Boleslavští střílí líp, než ligový lídr
Klub

Boleslavští střílí líp, než ligový lídr

Redakce

Utkání 10. kola Gambrinus ligy FK Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav v neděli 4. října od 17 hodin bude sledovaným pokusem, zda se boleslavští fotbalisté po dlouhých sedmi týdnech dočkají radosti z výhry.

Předehrou střetu klubů Jablonce a Mladé Boleslavi v Gambrinus lize byl duel juniorek v ČFL, který v sobotním dopoledni 26. září na boleslavském trávníku vyzněl jasně ve prospěch jabloneckých fotbalistů: FK Mladá Boleslav"B" - FK Baumit Jablonec"B" 1:4 (Ščuk - Mešanovič 2, Kuželka 2).

Týden po tomto výprasku se očekává odveta od prvoligového áčka. Tím spíše, že je nejvyšší čas přetrhnout boleslavskou šňůru nepovedených ligových utkání, která trvá již pět kol. Po prohrách na Spartě 0:1 a doma s Bohemians 0:1 následovala domácí remíza s Olomoucí 2:2, prohra v Plzni 1:2 a další domácí remíza s Brnem 0:0.

Přestože má Jablonec v aktuální tabulce výrazně lepší postavení než Boleslav, tak v odehraných devíti ligových zápasech boleslavští hráči nastříleli o jeden gól více než jablonečtí.

Boleslavská palebná síla a tím pádem naděje na výhru je v útočníkovi Marku Kuličovi, který s pěti góly vede spolu se slováckým Švancarou pořadí ligových kanonýrů.

Jablonecký tým má nejlepšího střelce ve stoperu Drskovi, o jehož služby se FK Mladá Boleslav zajímal, ale on v letošním létě z Kladna zamířil na sever Čech. Boleslavská obrana si bude muset také dát pozor na Jarolíma, který do Jablonce přestoupil nedávno z pražské Slavie, v jejímž dresu už jeden gól Mladé Boleslavi dal. A nejčerstvějším nebezpečím pro boleslavskou branku může být Čížek. Ten se v letošním únoru podílel gólem na prohře Boleslavi, když se v zimě do Jablonce vrátil z FK Moskva. Zanedlouho potom odešel do ruského druholigového Vladivkavkazu, ze kterého se po sedmi měsících na konci září vrátil a jablonecký trenér Komňacký jej bude mít k dispozici proti Boleslavi opět jako čerstvého navrátilce z Ruska. Další jablonecký ostrostřelec Vošahlík je s reprezentačním týmem dvacetiletých v Egyptě na mistrovství světa společně s boleslavskými fotbalisty Fabiánem a Chramostou.

Čelo pořadí ligových střelců: 5 - Kulič (Mladá Boleslav), Švancara (Slovácko), 4 - Došek (Brno), Šenkeřík (Slavia Praha), Lička (Ostrava), 3 - Rabušic (Brno), Drsek (Jablonec), Dos Santos (Příbram), Kincl (Bohemians Střížkov), Štohanzl (Bohemians 1905), Blažek (Liberec), Mahmutovič (Teplice). Mezi třiceti hráči, kteří dali dva ligové góly, jsou Jarolím, Pavlík, Vošahlík z Jablonce a Pecka a Táborský z Boleslavi.

Fanshop banner