Černá série trvá, nevyhráli páté utkání v řadě
Klub

Černá série trvá, nevyhráli páté utkání v řadě

Redakce

Boleslav devadesát minut marně dobývala brněnskou branku. Gól nepadl ani jeden a černá série bez ligového výhry nemá konce.

Oběma týmům chyběli dva hráči nominovaní na MS 2009 dvacetiletých, které se koná v Egyptě. Brnu scházeli Mareček a Rabušic, Boleslavi Fabián a Chramosta. Trenér Uhrin dal opět důvěru brankáři Šedovi, kterému kryl záda uzdravený Miller, přičemž Vorla vůbec nenominoval k utkání. Podobně jako Šeda se podruhé v základní sestavě objevil i etiopský forvard Lemessa. Úplně poprvé v základu nastoupil středopolař Opiela a na lavičce zůstal sedět Sylvestre.

Většinu prvního poločasu se hrálo na brněnské polovině hřiště. Boleslavští svižnou kombinací přehrávali soupeře, ale ve finálních fázích útočných akcí byli nepřesní. Proto se k přímému ohrožení brankáře Bureše dostávali málo.

Paradoxně první velkou šanci měli Brněnští ve 23. minutě. Poláchův trestňák hlavičkoval nekrytý Križko do náruče dobře postaveného Šedy.

Vzápětí Boleslavští poprvé vystrašili Bureše v brance Brna. Ve 24. minutě Kuličův centr hlavičkoval Táborský nepřesně. Ve 25. minutě po narážečce s Mendym vletěl do vápna Kúdela, ale před vybíhajícím brankářem místo zakončení volil přihrávku, kterou však spoluhráče nenašel. Těsně před pauzou kopal Táborský trestňák téměř od půlící čáry a hlavičkující Rajnoch minul pravou tyč brněnské branky.

Ve druhém poločasu se obraz hry nezměnil. Boleslavští útočili, Brněnští úporně bránili. Při obrovských šancích tribuny jen vzdychaly, radostí nevybuchly ani jednou. Lemessa netrefil v 52. minutě prázdnou branku, o chvíli později Mendyho jedovku vytlačil Bureš na roh a v 58. minutě po Táborského centru a Kuličově přiťuknutí se opět neprosadil Lemessa. Míče létaly brněnským vápnem a často i brankovištěm z obou stran, ale gól nepadl ani jeden. Obrazem zmaru byla v 73. minutě Kyselova rána do zad spoluhráče Pecky a vzápětí se z hranice brankoviště neprosadil Procházka a Kysela líznul břevno. V nastavení střílel z rohu malého vápna Rajnoch, ale Bureš vyrazil na roh.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela, Rolko, Rajnoch, Djalovič - Mendy, Procházka, Opiela (75. Sylvestre), Táborský - Kulič (72. Kysela), Lemessa (59. Pecka).

Sestava 1.FC Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek (19. Červínek), Dřížďal - Michna (72. Smutný), Dostálek, Polách, Lira - Dalmo (84. Šural), Došek.

ŽK: Rolko - Lira, Križko, Smutný

Rozhodčí: Jílek - Filípek, Pospíšil

Diváků: 3985

Jak šly minuty zápasu:

2.minuta: První útok Boleslavi snadno Brněnští zvládli. Druhý zastavil Dvorník podražením Lemessy, ale sudí nepískal.

3.minuta: Kuličův centr ve vápně pouštěl Lemessa, ale za ním nikdo z Boleslavských nebyl.

7.minuta: Po Mendyho přihrávce Opiela prováhal střeleckou příležitost a Brno se ubránilo.

9.minuta: Na Táborského trestný kop nedoskočili před brankou Lemessa a Rajnoch. Brno se ubránilo

10.minuta: Kulič narazil Lemessovi, ten si však uvnitř vápna míč ukopl a Bureš sandno zasáhl.

17.minuta: Mendyho centr prošel ke Kuličovi, který z malého vápna hlavičkoval nad brněnskou branku.

23.minuta: Poláchův trestný kop hlavičkoval nekrytý Križko do Šedovy náruče.

24.minuta: Kuličův centr před brankou nehlídaný Táborský hlavičkoval vedle.

25.minuta: Po narážečce s Mendym pronikl do vápna Kúdela, před vybíhajícím Burešem zkoušel přihrát, ale spoluhráče nenašel.

27.minuta: Kuličův roh přeletěl shluk hráčů, Táborský míč vracel před branku, ale asistent mával ofsajd.

28.minuta: Kulič obehrál Liru, dostal se do vápna podle koncové lajny, ale z jeho přihrávky nikdo na branku nevystřelil. Opiela míč pořádně netrefil.

31.minuta: Po levé straně utekl Došek, naštěstí jeho přízemí přihrávku spoluhráči do gólové šance ve skluzu odkopl Djalovič.

33.minuta: Došek nepřesně přihrál Dostálkovi, míč získal zdarma Táborský, přihrál Lemessovi, který z dálky přestřelil brněnskou branku.

35.minuta: Dorážející Dalma zkomplikoval Šedovi práci a Brno získalo roh. Tomu se Boleslavští ubránili.

40.minuta: Brněnský Došek se dlouho připravoval ke střelbě, až mu míč upálil Procházka.

44.minuta: Trestný kop Táborského hlavičkoval Rajnoch jen pár centimetrů vedle pravé Burešovy tyče.

49.minuta: Procházka si narazil s Opielou a z dvaceti metrů vystřelil. Mířil vysoko nad brněnské břevno.

51.minuta: Boleslavský útok zarazil Dostálek sražením Táborského. Trestný kop Opiely z chumlu hráčů na malém vápně vyboxoval Bureš mimo vápno.

52.minuta: Po vzdušném souboji s brankářem se Mendy snažil v ležící poloze přihrát Lemessovi. Povedlo se mu to až na druhý pokus a Lemessa netrefil prázdnou branku.

57.minuta: Boleslavskou akci zakončil Mendy levačkou. Hodně jedovatou střelu gólman Bureš vytlačil na roh, po jehož rozehrání Djalovič pálil hodně nepřesně.

58.minuta: Táborský z levé strany centroval, přetažený míč vracel hlavou před branku Kulič. Lemessa ve snaze zakončit nakopl dva bránící hráče, které musel brněnský lékař ošetřit.

60.minuta: Polovina boleslavského mužstva si dávala přednost ke střelbě, ale nikdo pořádnou ránu na Bureše nevyslal. Mendyho přízemní centr proletěl brankovištěm, Kulič na míč nedosáhl.

63.minuta: Sedmý roh Boleslavi kopal Kulič, brněnská obrana odvrátila pouze na vápno, ze kterého vystřelil Táborský nepřesně. Rajnoch se marně snažil tečovat.

66.minuta: Kulič nasadil k sólu, ale před vápnem míč ztratil. Brněnský protiútok zakončil Dalmo střelou, se kterou si Šeda snadno poradil.

68.minuta: Brněnskou akci zastavil Procházka ve spolupráci se Šedou.

69.minuta: Brněnský útok po pravé straně zmařil Michna nepřesným centrem.

71.minuta: Další šance Brna. Dalmův centr na Doška v poslední chvíli vyrazil Šeda.

73.minuta: Kysela si ve vápně připravil střelbu, ale napálil záda spoluhráče Pecky.

74.minuta: Z malého vápna se neprosadil Procházka a po něm ani Kysela, jehož střela lízla břevno.

76.minuta: Brněnským trestným územím létaly míče z obou stran, ale do branky nemíří ani jeden.

77.minuta: Z ničeho nic šance Brna. Po trestném kopu a odraženém míči vystřelil z vápna Dalmo, ale minul Šedovu branku.

82.minuta: Tečovanou ránu Smutného brankář Šeda skokem k pravé tyči chytil.

86.minuta: Mendy vybojoval osmý roh. Rozehrál ho Sylvestre, ale bez efektu.

87.minuta: Sylvestre přehrál na půlce Doška a zkusil poslat do útoku Kyselu. Nepovedlo se.

88.minuta: Mendyho přihrávka proletěla brněnským brankovištěm, aniž se míče někdo dotkl.

90.minuta: Rozhodčí Jílek nastavil tři minuty. V první minutě nastavení se po rohu dostal k míči na malém vápně Rajnoch, ale slabou střelu vytlačil brankář Bureš na další roh. Tomu se už Brno ubránilo. Poslední boleslavskou útočnou snahu sudí zastavil odpískáním útočného faul Pecky na hranici brněnského pokutového území.

Fanshop banner