Po nejvydařenějším výkonu sezóny přivezli body ze Zlína
Klub

Po nejvydařenějším výkonu sezóny přivezli body ze Zlína

Redakce

Boleslavští začali aktivně a brzkým gólem získali sebevědomí. Zaslouženě si připsali všechny tři mistrovské body, neboť podle očitých svědků předvedli velmi kvalitní fotbal.

Ve 3. minutě chyboval zlínský stoper Hájek, k míči se dostal zkušený Bořil, obešel s ním i brankáře a dal vedoucí gól - 0:1. V 15. minutě Zahustel z pravé strany nacentroval před soupeřovu branku, Töglovi se nepodařilo zakončit, ale z hranice vápna tvrdě vystřelil Tvaroha a zvýšil boleslavské vedení - 0:2.

Ve 20. minutě poprvé Zlínští pořádně zaměstnali Kanavala, ten bravurním zákrokem udržel čisté konto. Ve 36. minutě měli dvě šance Boleslavští a vždy po rohových kopech. Nejprve po Tvarohově rohu Bořilovu dorážku zlínský brankář Adamuška reflexivně vyrazil a vzápětí po Töglově rohu netrefil Šťastný branku. Před koncem poločasu zmařil ještě jednu šanci Bořil po dalším Tvarohově rohovém kopu.

Za dvougólového vedení pokračovali Boleslavští s chutí i po přestávce. Tvarohův roh nezužitkoval Bořil, z další akce po Rosenkranzově centru netrefil Zahustel odkrytou branku, po běžeckém souboji se zlínským obráncem neuspěl v koncovce Bořil a po rozehrané standardní situaci Dolinajec nastřelil spoluhráče Štěpánka.

V 73. minutě využili Zlínští standardní situaci ke zkorigování skóre, když Hájek přehlavičkoval Kanavala - 1:2. Boleslavští za dvě minuty odpověděli promarněnou šancí Volfa po Dolinajcově centru. Přesto své vedení zvýšili, ale až za deset minut. Bořil poslal do brejku Zahustela, ten se šikovně zbavil obránce a přes vyběhnuvšího gólmana skóroval - 1:3. Ve zbylých minutách si už Boleslavští nečekanou, ale zaslouženou výhru pohlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Sedláček, Štěpánek, M.Šťastný, Rosenkranz - Zahustel (90.Votápek), Tvaroha, Dolinajec, Tögel (64.Vilám) - Bořil, Volf (85.Buček).

Góly: 73. Hájek - 3. Bořil, 15. Tvaroha, 84. Zahustel

Rozhodčí: Robert Hájek

Fanshop banner