Na jablonecké juniory nestačili
Klub

Na jablonecké juniory nestačili

Redakce

Boleslavští měli pro utkání osmého kola ČFL k dispozici pouze dvanáct hráčů a jednoho brankáře. Podlehli rozdílem třídy a navíc po předchozí vysoké prohře na Vyšehradě ve druhém utkání po sobě obdrželi čtyři góly.

Po nevýrazném úvodu se ve 12. minutě brankáři Michňovi nepovedl odkop a s Mešanovičovou přízemní střelou měl hodně starostí, aby ji od pravé tyče vytlačil na roh. Ve 23. minutě se od bránících boleslavských hráčů tečovaný míč dostal k Mešanovičovi, který sám před Michňou nezaváhal a trefil se k pravé tyči - 0:1. Na druhé straně zkoušel překvapit jabloneckého brankáře střelbou z dálky Kučera, ale minul branku.

Ve 28. minutě vystřelil z pětadvaceti metrů Kuželka a míč dvakrát změnil směr o nohy obou boleslavských stoperů. Zaskočený Michňa kapituloval podruhé - 0:2. O dvě minuty později chytil Michňa jistý gól, když vyrazil Patkovu ránu z deseti metrů.

Boleslavští se k jabloinecké brance dostávali jen sporadicky. Ve 38. minutě Sedláček zaměstnal brankáře Frydrycha přímo z rohového kopu. O minutu později slabě z dvaceti metrů vystřelil Ščuk. Další výhodu rohu měli Boleslavští v poslední minutě poločasu, ale nepříznivé skóre nezmírnili.

Naopak jablonečtí hned z první akce druhého poločasu vedení zvýraznili. Boleslavský Charuza nestačil rychlostně Mešanovičovi a ten podle brankáře po zemi skóroval - 0:3. Na druhé straně Hadziresicovi zmařil šanci včasným vyběhnutím Frydrych.

V 54. minutě po levé straně prokličkoval Vorasický, ke střelbě se chystal Sedláček, ale nedostal se k ní. Akci završil až Ščuk povedenou bombou ze třiceti metrů do levého horního růžku jablonecké branky - 1:3. Vzápětí boleslavská branka odolala soupeřovu ataku jen se štěstím.

V 58. minutě odtáhl další boleslavský útok po levé straně Vorasický, jeho centr však brankář Frydrych u bližší tyče zachytil. V 59. minutě jablonecký obránce uvnitř vápna zabránil penaltovým faulem Hadziresicovi ve střelbě, ale rozhodčí nepochopitelně nepískal.

V 60. minutě po rohovém kopu neobsazený Kuželka střelou přes hlavu zvýšil jablonecké vedení opět na rozdíl tří gólů - 1:4.
V 74.minutě si Mešanovič poradil s Kučerou i Ščukem a z patnácti metrů těsně minul Michňovu branku. V 85. minutě moc nechybělo a svižný jablonecký útok skončil gólem, neboť centr z pravé strany nešťastně trefil bránící Smetana a jen o pár centimetrů minul vlastní branku. V 88. minutě drzý Norkův průnik zastavil pádem pod jeho nohy Michňa.

Sestava FK Mladá Bolelsav"B": Michňa - Vorasický, Murárik, Charuza (50.Smetana), Svoboda - Nečas, Kučera, Ščuk, Sedláček - Hadziresic, Kadlec (80.Dudka). Chyběli Ehrenberger (zraněn), Vizingr (zraněn), Mrvík (zraněn), Fabián (MS dvacetiletých v Egyptě), Šeda (prvoligové A mužstvo).

Sestava FK Baumit Jablonec"B": Frydrych - Farkaš, Patka, Norek, Rathouz - Kuželka (80.Parys), Šísler, Loučka, Kulhánek (84. Steiner) - Bíro, Mešanovic (86. Zeman).

Góly: 54.Ščuk - 23. a 46. Mešanovič, 28. a 60. Kuželka

ŽK: Smetana - Patka

Rozhodčí: Bureš - Cupl, Košan

Diváků: 150

Fanshop banner