Bořil, Hadziresic a Zahustel  v přípravě s áčkem
Klub

Bořil, Hadziresic a Zahustel v přípravě s áčkem

Redakce

Od středy 23. září 2009 jsou do přípravy s Uhrinovým prvoligovým kádrem přeřazeni talentovaní mladíci z mladoboleslavského dorostu Jan Bořil, Mahir Hadziresic a Ondřej Zahustel.

Všichni tři se narodili v roce 1991, čili jsou to osmnáctiletí fotbalisté a shodou okolností všichni s ofenzivním naturelem. „Řezníček odešel na hostování do Ružomberku a Fabián s Chramostou budou měsíc pryč s dvacetiletou reprezentací. Dorostenecké trio Bořil, Hadziresic, Zahustel nejsou jejich formální náhradou, ale prostě nazrála doba, aby dostali šanci ve slibně se rozvíjejících fotbalových kariérách a učinili tak další důležité krůčky," řekl sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela.

Jan Bořil je sice nymburský rodák, ale fotbalově vyrostl v Mladé Boleslavi. Patří k nejzkušenějším dorostencům, neboť již poznal dospělý fotbal v zápasech třetiligové juniorky a je mezinárodně ostřílený z mládežnických reprezentací, v nichž za uplynulé tři roky sehrál celkem třicet utkání a nastřílel čtyři góly (U16 - 5 utkání, U17 - 14 utkání a 2 góly, U18 - 11 utkání a 2 góly).

Ondřej Zahustel je mladoboleslavský rodák, který již atmosféru dospělého fotbalu poznal v utkáních ČFL i v přípravě prvoligového týmu.

Mahir Hadziresic se narodil v Bosně, ale do Mladé Boleslavi v letošním létě přišel z Kanady, kde žil s rodiči a hrál fotbal, s nímž začal v bosenské fotbalové akademii. V utkáních celostátní dorostenecké ligy opakovaně předvedl své sebevědomí v soubojích s obránci a především střeleckou pohotovost.

Tito tři osmnáctiletí fotbalisté jsou blízko splnění klukovských snů, to znamená prosadit se do profesionálního fotbalu a do nejvyšší tuzemské soutěže. Šanci mají, nyní záleží především na jejich pracovitosti.

Fanshop banner