Plzeňský trenér Vrba: Boleslav jsme nepřehráli, měli jsme štěstí
Klub

Plzeňský trenér Vrba: Boleslav jsme nepřehráli, měli jsme štěstí

Redakce

Jedinou radostí pro boleslavského trenéra Dušana Uhrina po prohraném utkání osmého ligového kola bylo poslouchání komplimentů, které pronášel plzeňský kouč Pavel Vrba na adresu boleslavského mužstva. Ale jinak bylo Uhrinovi smutno.

„Utkání jsme začali aktivně a hráli dobře dopředu," řekl Dušan Uhrin na tiskovce po utkání. Přiznal, že penalta boleslavské mužstvo zbytečně znervóznila. „Druhý poločas jsme začali také aktivně. Nechtěli jsme tolik faulovat, přesto těch trestných kopů bylo moc. A soupeř z nich těžil." Opakovaná prohra ho vyloženě trápila a vyloučení Fabiána, kterým se Boleslav ocitla na závěr utkání v oslabení, označil za nečekaně přísné. „I když jsme dohrávali v deseti, nezvládli jsme opět konec utkání, přestože jsme to měli uhrát."

Plzeňský trenér Pavel Vrba souhlasil s Uhrinovými poznámkami. „Byl to zápas s hodně těžkým soupeřem, který hrál aktivně a především jeho přechodovou fázi jsme nedokázali eliminovat." K vývoji utkání řekl, že Plzeň po penaltě měla zápas rozhodnout, když především Rajtoral k tomu měl opakované příležitosti, které řešil špatně. A vyzvedl kvality boleslavského kapitána Kuliče při práci v ofenzivě. „Obě mužstva měla šance na vítězství. Boleslav jsme nepřehráli, štěstí se přiklonilo na naši stranu," dodal Pavel Vrba.

Fanshop banner