Prohráli opět v nastaveném čase
Klub

Prohráli opět v nastaveném čase

Redakce

Boleslavští po nerozhodném poločasu inkasovali gól ve druhé přesčasové minutě, navíc vlastence, a protáhli tak šňůru soutěžních utkání bez výhry na pět v nepřetržité řadě. A klesají v ligové tabulce.

V porovnání s předchozím mistrákem udělal trenér Uhrin v sestavě čtyři kádrové změny. Do branky postavil Šedu, do stoperské dvojice vrátil Rolka, na kraj zálohy Táborského a v útoku dal příležitost Lemessovi. Navíc Rajnocha posunul ze stoperského postu do středu zálohy. Tím pádem Procházka usedl na lavičku vedle Fabiána, po zranění se navrátivšího Kaliny, Pecky, Chramosty, Opiely a brankáře Vorla. S mužstvem nebyl Poláček, který se zranil na tréninku, ale ani Řezníček, který odešel na hostování do Ružomberku, a Kysela s Millerem, kteří zůstali s třetiligovou juniorkou.

První poločas si více střeleckých příležitostí vypracovali Plzeňstí. Využili však jenom jednu v 10. minutě, kdy Horváth proměnil pokutový kop nařízený za Šedovo neohrabané podražení Střihavky - 1:0. Potom Boleslavští přestáli tři šance Rajtorala, bomby Limberského a Petržely. Ještě před přestávkou trenér Uhrin stáhnul Táborského a poslal na hřiště mladíka Fabiána. Ten ve 43. minutě z levé strany parádně zacentroval a zkušený Kulič pravačkou vyrovnal svým pátým gólem v sezóně - 1:1.

Ve druhém poločase začala Boleslav aktivněji a soupeře přehrávala. Z malého vápna se neprosadil hlavičkující Rajnoch, z dálky neuspěl Fabián. Ten na pokraji závěrečné čtvrthodinky hloupě odkopl po odpískání míč a za tři minuty byl přísně napomínán podruhé a vyloučen. Boleslav v oslabení odolávala až do druhé minuty nastavení. V 92. minutě však Horváthův trestňák po tečích plzeňského Ševinského a boleslavského Rolka zapadl k pravé tyči Šedovy branky - 2:1. Boleslav tradičně ztratila všechny body v poslední fázi zápasu...

FK Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela, Rolko, Janíček, Djalovič - Mendy, Sylvestre (46. Opiela), Rajnoch, Táborský (41. Fabián) - Kulič, Lemessa.

FC Viktoria Plzeň: Daněk - Ševinský Navrátil (52. Bakoš), Bystroň, Limberský - Petržela, Rada, Horváth, Kolář - Střihavka (84. Mlika), Rajtoral (63. Jiráček).

Góly: 10. Horváth (penalta), Rolko vlastní - 43. Kulič

ŽK: Hájovský, Rajtoral, Bakoš - Šeda, Rajnoch, Mendy, Lemessa, Fabián, Opiela

ČK: Fabián

Rozhodčí: Kocián - Jiřík, Štěrba

Diváků: 3465

Minuta po minutě:

1.-3.minuta: První útok Boleslavi skončil nedaleko půlící čáry, protiútok Plzně zastavil Kúdela a vzápětí Mendy vybojoval první boleslavský roh, který rozehrál Kulič. Jeho centr proletěl vápno, před branku míč vracel Táborský, ale brankář Daněk ho k nikomu nepustil.

8.minuta: Sylvestreho tečovanou ránu z více jak dvaceti metrů brankář Daněk snadno kryl.

10. minuta - 1:0: Plzeňský útočník Střihavka pronikl do vápna, brankář Šeda se mu vrhnul pod nohy a byla z toho hodně přísná penalta. Horváth ji proměnil, když zamířil podle levé ruky Šedy, jenž směr vystihl, ale byl krátký. Rozhodčí navíc Šedu napomenul žlutou kartou.

15. minuta: Střihavka šel opět sám na Šedu, ten jeho přízemní ránu nohama vyrazil, navíc asistent rozhodčího mával ofsajd, který hlavní odpískal.

16.minuta: Brankář Šeda vyběhl daleko ze svého území, aby zastoupil boleslavské obránce a zarazil plzeňský útok.

19.minuta: Plzeňský Kolář individuální akci zakončil střelou z rohu vápna. Djalovič ji lehce tečoval a Šeda bez obtíží kryl.

23.minuta: V trestném území Plzně byl penaltově podražen Lemessa. Rozhodčí kupodivu nic nepískal.

27.minuta: Boleslavský forvard Lemessa utekl podle levé čáry a zkusil překvapit brankáře z těžkého úhlu. Plzeňský Daněk se nedal.

29.minuta: Obrovská příležitost Plzeňských, kteří šli tři na dva boleslavské beky a vyšachovali je tak, že Rajtoral byl sám před Šedou, ale ten jej vychytal.

30.minuta: Boleslavský protiútok vyvrcholil Mendyho přihrávkou přes šířku plzeňského brankoviště, kde byl Lemessa ve skluzu pozdě.

35.minuta: Kulič v bolestivém souboji s Radou vybojoval roh. Sylvestre ho rozehrál mizerně, Táborský nepovedeně z dálky vystřelil, míč se dostal opět k Sylvestremu, ale jeho centr stáhnul Daněk.

37.minuta: Plzeňský útok zakončil Limberský málo vídanou dělovkou, kterou Šeda vyrazil na roh. Po jeho rozehrání čelil boleslavský brankář úspěšně další bombě, tentokrát z kopačky Petržely.

39.minuta: Důrazný plzeňský útočník Rajtoral přetlačil na hranici vápna Mendyho, ale brankář Šeda včas vyběhl a míč přikryl.

40.minuta: Horváth zkoušel z dálky přehodit brankáře Šedu a míč skončil půl metru za břevnem na horní síti.

43.minuta - 1:1: Fabián, který byl na hřišti dvě minuty po vystřídání Táborského, odcentroval od levé lajny a před brankou Kulič zkušeně pravačkou skóroval.

45.minuta: Po Horváthově trestňáku poskakoval míč po hlavách útočících i bránících hráčů těsně před boleslavskou brankou, až naštěstí skončil v rukavicích Šedy. Po minutovém nastavení ukončil rozhodčí první půli za nerozhodného stavu.

51.minuta: Trestný kop narval Limberský do hráčské zdi a opakovanou bombu Šeda vyrazil nad branku. Rohu se Boleslavští ubránili.

52.minuta: Boleslavský útok táhl Lemessa, centrem hledal u vzdálenější tyče Kuliče a ten z těžké pozice nastřelil boční síť.

55.minuta: Plzeňský stoper Hájovský stáhl v pokutovém území Lemessu za přihlížení hlavního rozhodčího, jenž byl pár metrů od jasně penaltového zákroku. Protože nezapískal, boleslavský trenér Uhrin se tak rozčilil, až jej musel krotit čtvrtý sudí.

61. minuta: Šikovný centr Djaloviče našel Rajnochovu hlavu na malém vápně, ale brankář Daněk zázračně míč vyrazil.

62.minuta: Po Opielově přihrávce se odhodlal ke střele Fabián a brankář Daněk měl plno práce míč vytlačit nad břevno. Následný roh zkoušel zakončit Kulič, ale střela k brance neprošla.

68.minuta: Rajnochův trestný kop přes hráčskou zeď u pravé tyče vyhlavičkoval bek Limberský a zabránil tak jistému gólu, protože brankář Daněk byl krátký. Následný Opielův centr před plzeňskou brankou napáchal zmatky, ale gól nepřinesl.

69.minuta: Plzeňský útok vyvrcholil pro změnu zmatky před boleslavskou brankou, nebezpečí zažehnal až rázný odkop Opiely.

84.-86. minuta: Petrželovu bombu z necelých dvaceti metrů Šeda kryl. Boleslavský kontr směřoval na Mendyho, ale plzeňský brankář Daněk byl u míče dřív. Horváth z trestného kopu mířil pár centimetrů nad pravý horní růžek.

88.minuta: Opielův trestňák snadno lapil Daněk a rychlý protiútok Plzně zastavil Kulič v roli posledního obránce.

90.minuta: Na centr Ševinského vyskakoval Šeda s Bakošem, který boleslavského brankáře hrubě naremploval, aniž se snažil vyskočit po míči.

90+2 - 2:1: Ve druhé nastavené minutě Horváth kopal od postranní lajny trestný kop přísně nařízený sudím Kociánem. Míč po teči plzeňského Ševinského a boleslavského Rolka zapadl za pravou tyč Šedovy branky. Boleslav tak prohrála opět v úplně poslední fázi utkání...

Fanshop banner