Boleslav hraje v Plzni už v sobotu
Klub

Boleslav hraje v Plzni už v sobotu

Redakce

Utkání 8. kola Gambrinus ligy FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 19. září již od 16 hodin na hřišti v plzeňských Štruncových sadech. Střetnou se týmy ze středu tabulky, mezi nimiž je rozdíl pouze jeden bod, o který jsou Boleslavští lepší.

Bilance osmi dosavadních prvoligových zápasů Mladé Boleslavi s Viktorií Plzeň je však vzácně vyrovnaná. Každý z týmů dvakrát vyhrál a čtyřikrát se hrálo nerozhodně při celkovém poměru gólů 7:7.
Mladá Boleslav ze čtyř mistráků v Plzni první vyhrála, druhý remizovala a poslední dva shodně prohrála o dva góly, aniž sama nějaký vstřelila.

Statistika vzájemných ligových utkání:

Podzim 2005 Mladá Boleslav - Plzeň 2:2 (Kysela, Holub - Vágner, Limberský)
Jaro 2006 Plzeň - Mladá Boleslav 0:1 (Ordoš)
Podzim 2006 Mladá Boleslav - Plzeň 0:0
Jaro 2007 Plzeň - Mladá Boleslav 0:0
Podzim 2007 Plzeň - Mladá Boleslav 2:0 (Jarolím, Fillo)
Jaro 2008 Mladá Boleslav - Plzeň 3:0 (Rajnoch, Hrdlička, T.Sedláček)
Podzim 2008 Plzeň - Mladá Boleslav 2:0 (Navrátil, Kolář)
Jaro 2009 Mladá Boleslav - Plzeň 1:1 (Kúdela - Limberský)

Poslední ligové utkání FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 1:1 se hrálo v neděli 17. května 2009 na mladoboleslavském Městském stadionu a více než čtyři tisíce diváků vidělo v devadesáti minutách normální hrací doby odpískanou a vzápětí odvolanou penaltu, soupeřem nastřelované brankové konstrukce a teprve až v nastaveném čase dva góly.

V 15. minutě po stažení Rolka Ševinským rozhodčí Adam odpískal penaltu, ale než ji stačil Papadopulos kopnout, tak ji odvolal. Horváth ve 29. minutě hlavičkoval do tyče a v 53. minutě z trestňáku nastřelil břevno. V 60. minutě Kolář hlavou mířil do břevna.
Ve druhé přesčasové minutě Kúdela centroval od pravé lajny, brankář Ticháček vysoký míč špatně odhadl a lapil ho až za čárou. Šťastné vedení však šťastnou výhru Boleslavi neznamenalo. Ačkoliv sudí dal najevo, že přidá čtyři minuty, tak v šesté nastavené minutě se plzeňský bek Limberský z dvaceti metrů trefil k pravé tyči a vyrovnal.

Květnová sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Rolko, Procházka, Kalina - Kysela (65. Mendy), Sylvestre (80. Pecka), Hrdlička, Poláček (89. Táborský) - Chramosta, Papadopulos.
Květnová sestava FC Viktoria Plzeň: Ticháček - Ševinský, Rada, Jiráček (84. Krbeček), Limberský - Petržela (90. Lecjaks), Kolář, Horváth, Halama (46. Navrátil) - Hájovský, Varadi.

Góly: Kúdela - Limberský
ŽK: Hrdlička - Halama, Limberský, Petržela, Varadi, Kolář
Rozhodčí: Adam - Vilczek, Čecháček
Diváků: 4226

Fanshop banner