Boleslavští nedali v Plzni gól už čtyři roky
Klub

Boleslavští nedali v Plzni gól už čtyři roky

Redakce

Mladá Boleslav nastřílela v Gambrinus lize Plzni celkem sedm gólů, ale převážnou většinu, konkrétně šest, na svém hřišti. Na trávníku v plzeňských Štruncových sadech dala jenom jeden gól.

V neděli 2. dubna 2006 se trefil tehdejší boleslavský náhradník Michal Ordoš, který dnes hraje v Olomouci. Od té doby dvaačtyřicet měsíců nikdo z hráčů v boleslavském dresu na plzeňském hřišti neskóroval. Na jaře 2007 utkání skončilo bezgólovou remízou a v podzimních sezónách 2007 i 2008 vždy Plzeňští shodně vyhráli 2:0.

A tak Boleslavští mají před sebou dva úkoly. V sobotním ligovém utkání potřebují ukončit jalovou střeleckou potenci na plzeňském hřišti a také utnout současnou černou sérii čtyř soutěžních utkání bez výhry (prohra v lize na Spartě 0:1 a doma s Bohemians 0:1, v poháru v Živanici 0:1 a remíza v domácím ligovém utkání s Olomoucí 2:2).

Pokud se střelecky prosadí Marek Kulič, atakuje kanonýrský trůn Gambrinus ligy. Boleslavský kapitán Marek Kulič dal zatím čtyři góly a je druhým nejlepším střelcem po sedmi odehraných kolech.

Čelo pořadí ligových střelců: 5 - Švancara (Slovácko), 4 - Kulič (Mladá Boleslav) a Šenkeřík (Slavia Praha), 3 - Rabušic (Brno), Došek (Brno), Drsek (Jablonec), Lička (Ostrava), Dos Santos (Příbram), Mahmutovič (Teplice). Mezi třiadvaceti hráči, kteří dali dva ligové góly, je momentálně nejlepší plzeňský střelec David Střihavka a také boleslavští Luboš Pecka a Ivo Táborský.

Fanshop banner