Hráči jsou moc spokojení, zlobí se Uhrin
Klub

Hráči jsou moc spokojení, zlobí se Uhrin

Redakce

Boleslavští nevyhráli třetí ligový mistrák a spolu s pohárem čtvrté soutěžní utkání v řadě. A trenér Dušan Uhrin se na hráče zlobí, že jsou spokojení sami se sebou a nedostatečně zodpovědní.

S remízou proti Olomouci zachráněnou pět minut před koncem z penalty byl hodně nespokojený. „Beru to jako ztrátu dvou bodů. Remíza je doma hodně málo. Zodpovědnost je na hráčích, dělají zbytečné chyby, nechají triviálně odcentrovat a následně neobsadí hráč ve vápně."

Před novináři Uhrin prohlásil, že se nezříká osobní zodpovědnosti za výsledky, ale především hráči se musí sami nad sebou zamyslet. „Nedokážu si představit, že bysme hráli o poháry nebo o vyšší ambice. Ofenzivní hráči mají přihrát na gól nebo ho dát, a že tomu tak není, mně od nich chybí. Proti Olomouci i proti Bohemce a před tím proti Spartě chyběl důraz ve vápně a zodpovědnost vzít osud utkání na sebe. Jsem zklamaný nezodpovědností hráčů."

V čem vidíte příčinu u mužstva, které dobře vstoupilo do mistrovské sezóny?

„Spokojenost hráčů v Boleslavi je veliká a to nás asi dostalo dolů. Když tlačíme soupeře, nejsou hráči odvážní a bojovní."

Budete usilovat ještě před koncem přestupního termínu o doplnění kádru?

„Určitě chci doplnit kádr. Nebudu říkat kým, protože to není zatím jisté. Hráči si musí uvědomit, o co jde Boleslavi a ne jim samotným," dodal naštvaně Uhrin.

Olomoucký kouč Zdeněk Psotka si posteskl, že boleslavský trenér jej zaskočil nezařazením Rolka, na něhož své útočníky připravoval. „Začali jsme utkání hodně špatně, dlouho nám trvalka rozehrávka a umožnili jsme soupeři zahrávat standardky. Po obdržené červené kartě byla naše hra uspořádanější v defenzívě, byli jsme více semknutí a paradoxně vstřelili dva góly. V závěru však byla Boleslav lepší a tak jsme rádi za bod, který hráči v deseti lidech ubojovali," shrnul Psotka objektivně dění na hřišti.

Fanshop banner