Další ztráta po hrubých chybách
Klub

Další ztráta po hrubých chybách

Redakce

Boleslavští ztratili další dva body v domácím prostředí, přestože hodinu hráli proti soupeři oslabenému o vyloučeného hráče. Trenér Uhrin se zlobil na své fotbalisty, že jim chybí větší zodpovědnost za výsledky v zápasech a za pověst boleslavského klubu.

Ve snaze dobýt soupeřovu branku co nejdříve, vybojoval už v první minutě Mendy roh a po jeho rozehrání Poláčkem minul Kulič branku Drobisze z pár kroků. V dalších minutách rozehrávali Boleslavští další čtyři rohové kopy. Ale už bez ohrožení olomoucké branky.

Olomoučtí zahrozili v 10. minutě. Po nepřesné rozehrávce Procházky na půlící čáře poslal Otepka podle pravé lajny Janotku a na jeho ostrý centr jenom těsně nedosáhl nekrytý Hubník. Ve 14. minutě po Poláčkově centru a ruce obránce ve vápně odpustil rozhodčí Příhoda olomouckému mužstvu penaltu. Kapitán Kulič se jí dožadoval marně...

V 19. minutě Kúdela vyslal do úniku Mendyho a jeho centr se marně snažili zakončit Kúdela, Kulič i Pecka. Za dvě minuty Pecka perfektně přihrál Kuličovi, tomu však chyběly centimetry, aby se dostal k zakončení. Náladu si zlepšil za chvíli.

Ve 23. minutě Kúdela zdánlivě ztracený míč nepustil ze hřiště a ve skluzu u pravé postranní čáry nečekaně přihrál rozběhnutému Kuličovi. Ten si poradil se stoperem Škerlem i vybíhajícím brankářem Drobiszem, podle něhož přesně vystřelil - 1:0.

Ve 33. minutě při čekání na rohový kop ve strkanici na brankové čáře udeřil Hubník loktem Djaloviče a sudí olomouckého hráče vyloučil. Vzápětí rozehraný kop boleslavští obránci sice odvrátili, ale k míči se dostal Otepka a vrátil ho před branku. Dreksa z malého vápna trefil tyč boleslavské branky za bezmocného přihlížení jejího strážce.

Ve 41. minutě olomoucký Petr nečekaně vyrovnal - 1:1. Šel za Onofrejovým centrem viditelně důrazněji než obránce Djalovič a brankář Vorel. V předposlední minutě poločasu Kúdelovu bombu z dálky se štěstím vyrazil Drobisz na roh.

Deset minut po změně stran boleslavský stadion zkoprněl. Z pravé strany odcentroval Rossi a nekrytý Janotka hlavičkoval podle pravé ruky brankáře Vorla, který podruhé kapituloval - 1:2. Zaskočení boleslavští hráči chvíli neúčelně kombinovali v poli, ale posléze postupně převzali iniciativu a tlačili se k olomoucké brance. Skutečně gólové šance si však vypracovali až v závěrečné čtvrthodince.

V 76. minutě na Kúdelův přízemní centr nedosáhli Chramosta, Pecka ani olomoucký brankář Drobisz a míč se zastavil o pravou tyč. V 79. minutě po Mendyho centru a Táborského přiklepnutí nastřelil Opiela brankáře Olomouce. Pět minut před koncem při kličkování Mendyho v olomouckém vápně zahrál Onofrej rukou a sudí Příhoda nařídil penaltu. V 86. minutě ji s jistotou proměnil Táborský - 2:2. V samotném závěru po Kuličově přihrávce přestřelil Opiela a ve dvouminutovém nastavení jasnou šanci zazdil Chramosta, který mířil také vysoko nad branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Janíček, Djalovič (73. Opiela) - Mendy, Sylvestre, Procházka (53. Chramosta), Poláček (78. Táborský) - Kulič, Pecka.

SK Sigma Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Kaščák (65. Štětina), Otepka (90. Vepřek), Bajer, Petr (68. Ordoš) - Janotka, Hubník.

Góly: 23. Kulič, 86. Táborský (penalta) - 41. Petr, 55. Janotka

ŽK: Otepka, Onofrej

ČK: Hubník

Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Košec

Diváků: 3280

Fanshop banner