Bez Škodovky by fotbal nebyl, řekli Kudela s Dufkem fanouškům
Klub

Bez Škodovky by fotbal nebyl, řekli Kudela s Dufkem fanouškům

Redakce

Tradiční setkání fanoušků s hráči a vedením FK Mladá Boleslav se konalo v netradičním termínu. V úterním odpoledni 8. září, tedy uprostřed přestávky Gambrinus ligy vyhlášené kvůli kvalifikačním zápasům MS 2010.

Pro boleslavský fotbal to bylo nečekaně ostudné období. Po ligových prohrách na Spartě a doma s Bohemians v první zářijové středě prvoligový tým vypadl z Ondrášovka cupu porážkou na hřišti divizního Sokola Živanice. Hráči tak dokonali hattrick porážek 0:1. Měli tedy svým příznivcům co vysvětlovat.

Při besedě, která se konala za pěkného slunečného počasí na jižní tribuně fotbalové arény, hráčskou kabinu zastupovali kapitán mužstva Marek Kulič a stoper Adrian Rolko. Nechyběl hlavní trenér Dušan Uhrin. Z klubového vedení byli přítomni prezident Josef Dufek a sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Fotbalové odpoledne s gratis občerstvením a úvodním vystoupením roztleskávaček moderoval Jiří Koros.

Prezident Josef Dufek potvrdil, že cílem mužstva je postoupit do evropských pohárů navzdory nepovedeným zápasům se Spartou a Bohemians. Trenér Dušan Uhrin řekl, že o pohárech nechce mluvit, protože je opravdu těžké se do nich dostat. „Mým cílem je vybudovat mužstvo takových kvalit, aby při případném postupu do evropských pohárů obstálo. Vyřazení z poháru v Živanicích je neomluvitelné. Ale potřebujeme porazit Olomouc, proto na nic jiného nyní už nemyslíme, než na nejbližší mistrovský zápas." Trenér Uhrin před fanoušky prohlásil, že ví, v čem je problém současného mužstva a na zlepšení jeho výkonnosti společně s hráči pracují.

„Se vstupem do sezóny jsem zklamaný. Se všemi soupeři, se kterými jsme hráli, jsme byli po sportovní stránce v lepší pozici," přidal se Zdeněk Kudela.

Za všechny hráče Marek Kulič uvedl, že v kabině dobře vědí, do jak těžké situace se dostali. A následovaly dotazy, na které hráči i činovníci okamžitě reagovali.

Josef Dufek: „O návrat Matějovského jsme měli zájem, byl jsem s ním ve styku, on sám zájem měl, ale skutečnost byla taková, že to nakonec nedopadlo."

Dušan Uhrin k dotazům, proč někteří hráči v nové sezóně nedostali šanci a nebo jenom málo příležitostí: „Poláček nehraje, protože nebyl připraven na začátek soutěže tak dobře, jako Táborský. Nehrál dobře v přípravě a měl myšlenky z Boleslavi odejít. Kalina nehrál od začátku, protože jsem v prvním mistráku zařadil na pravou stranu obrany Kúdelu a za týden si Kalina udělal těžký výron ve stehenním svalu, ze kterého se pomalu dostává. Brankář Šeda dostával šance a chytal dobře. Počítám s ním, má velice dobré brankářské testy a vynadal jsem mu, že fotbalu nedává víc. Věřím, že se jednou vypracuje do pozice jedničky."

K brankáři Janu Šedovi sportovní ředitel Zdeněk Kudela dodal, že mladoboleslavský klub s ním počítá.

Na jakých postech by chtěl trenér posilnit mužstvo?

Dušan Uhrin: „Tým se musí doplňovat průběžně, nechci otvírat veřejnou diskusi o tom, na kterých místech je potřeba posílit a zkvalitnit mužstvo. Nebylo by korektní veřejně uvádět, které hráče chci vyměnit."

Na radu, aby brankáři Vorlovi vysvětlil, že fotbalové utkání končí nikoliv uplynutím devadesáté minuty, ale až hvizdem rozhodčího, trenér Uhrin reagoval bezprostředně a upřímně: „Vorla bych v tu chvíli zabil, co udělal před závěrem utkání s Bohemkou."

Sportovní ředitel Kudela uvedl, že s třetiligovou juniorkou klub nemá záměr postupovat, ale ani sestupovat. „Přestupní termín pro profesionální fotbal končí v polovině září. Aktuálně se zabýváme zkvalitněním defenzívy prvoligového týmu a věřím, že do konce přestupního termínu řešení najdeme. I bez toho však máme kvalitnější mužstvo než v loňském ročníku." Sportovní ředitel zdůraznil, že je potřeba smeknout před mladoboleslavskou automobilkou Škoda, co dělá pro místní fotbal. „Stačí se podívat, jak se z koncernových značek VW profilují německý Audi či španělský Seat," uvedl Zdeněk Kudela. „Bez Škodovky nelze v Boleslavi nic dělat, bez Škodovky by skončil fotbal, hokej i další místní aktivity," doplnil Josef Dufek.

Zajímavý postřeh přišel od Adriana Rolka. "Protihráči z mnohých ligových klubů přiznávali, že dříve do Boleslavi jezdili neradi, protože tady bylo bouřlivé publikum. Ale v poslední době jim i mně připadá, že se v Boleslavi fandí méně," posteskl si vysoký stoper. Přiznal, že se hráčům nehraje dobře, když na ně v průběhu utkání pískají vlastní fandové a připomněl, že v Anglii se sice také nad špatným výkonem a výsledkem píská, ale až po skončení nepovedeného zápasu.

Marek Kulič spoluhráče doplnil poznámkou, že fotbal je lidová zábava a chápe, že když se na hřišti nedaří, tak to musí hráči slíznout. „Ať si lidé zařvou, já se s tím srovnám, ale někteří mladí hráči to nezvládnou," řekl Kulič fanouškům.

Fanshop banner