Smetli vedoucí tým ligy
Klub

Smetli vedoucí tým ligy

Redakce

Boleslavští dorostenci se proti aktuálně vedoucímu týmu ligové tabulky z Jihlavy parádně vytáhli a do jeho branky nastříleli čtyři góly. Jeden hezčí, než druhý. Dva dal Hadziresic, po jednom Zahustel a Bořil.

Od začátku utkání byli Boleslavští aktivní. V první čtvrthodince nevyužili střelecké pozice Zahustel, Bořil, Hadziresic. Jihlavští se prezentovali jedním brejkem. Ve 22. minutě povedenou jihlavskou akci zakončil Zeman hlavičkou vedle Kanavalovy branky.

Ve 27. minutě zatáhl boleslavskou akci po pravé straně Zahustel a po jeho přihrávce bombou z hranice šestnáctky skóroval Hadziresic - 1:0. Ve 35. minutě na Töglův centr před jihlavským brankovištěm vyskočil Bořil, ale ve vzdušném souboji se mu nepodařilo zakončit. Míč spadl k Zahustelovi a ten dal z pěti metrů gól - 2:0.

Před přestávkou měla obě družstva po jedné šanci. Ve 38. minutě po rohovém kopu vystřelil bez přípravy Borovička a jihlavský brankář Matiášek měl co dělat, aby ránu kryl. Ve 40. minutě po centru z pravé strany zakončoval jihlavskou akci neobsazený Zeman, ale minul Kanavalovu branku.

Na začátku druhého poločasu chytil Kanaval jistý gól. Ve 48. minutě se do vápna zleva probil Černý a ošidnou střelou prověřil strážce boleslavské branky. Za dvě minuty Boleslavští odpověděli akcí po pravém křídle. Po Bořilově ráně získali roh, po jeho rozehrání Töglem další, ale gól ještě nepadl.

Skóre se změnilo až v 53. minutě. Po Bořilově centru zahrál v obranném zákroku Málek rukou a protože se tak stalo v pokutovém území, nařídil sudí Franěk bez váhání penaltu. S jistotou ji proměnil Bořil - 3:0.

Minutu po penaltě se Jihlavští vrhli do útoku. Vyvrcholil Kučerovou střelou bez přípravy z malého vápna. Kanaval reflexívně vyrazil na roh. Kapituloval až o třináct minut později. V 67. minutě prohrál tvrdý vzdušný souboj s Černým a míč se u pravé tyče zakutálel za brankovou čáru - 3:1.

Poslední slovo však měli boleslavští dorostenci. V 73. minutě vyhrál několik metrů za půlící čárou Hadziresic souboj s protihráčem a když si všimnul, že jihlavský brankář Matiášek je na hranici trestného území, úspěšně jej přeloboval - 4:1. V závěrečné čtvrthodince si Boleslavští cenné vítězství pohlídali. S celkovými sedmi mistrovskými body se vyšvihli na šestou příčku ligového pořadí.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Sedláček, Borovička, M.Šťastný, Rosenkranz (56. Volf) - Zahustel, Tvaroha, Dolinajec (63. Štěpánek), Tögel - Bořil, Hadziresic (88.Bělík).

FC Vysočina Jihlava: Matiášek - Göth (78.Busta), Kučera, Ptáček, Priborský - Poláček (46. Kryštůfek), Málek, Vacek, Kosak - Fadrný (7.Černý), Zeman.

ŽK: Dolinajec, Bořil

Góly: 27. a 73. Hadziresic, 35. Zahustel, 53. Bořil - 67. Černý

Rozhodčí: Franěk - Zeman, Koleček

Diváků: 120

Fanshop banner