V Živanici přetrumfli loňskou hlavickou ostudu
Klub

V Živanici přetrumfli loňskou hlavickou ostudu

Redakce

Boleslavští prohráli na hřišti divizního Sokola Živanice gólem Mergance ze 37. minuty. Ve zbylém průběhu s nepříznivým skóre nic neudělali a vypadli tak z Ondrášovka cupu, když spolu s ligovými prohrami na Spartě a doma s Bohhemians zaznamenali třetí prohru 0:1 v řadě.

Od první minuty si Boleslavští koledovali o ostudu laxní hrou. V první půlhodině zahodil Kulič tři gólové šance. Již ve 3. minutě po Kyselově centru jeho zakončení z voleje zázračně živanický gólman vyrazil na roh, za deset minut po akci Fabiána a přihrávce od Pecky těsně minul branku a do třetice se neprosadil po slalomu z pravé strany. Mezi Kuličovy šance se v 16. minutě vtěsnala Gorolova bomba z úhlu, která se odrazila od spojnice břevna s tyčí Šedovy branky. Boleslavští toto varování nevzali vážně a doplatili na to.

Neprosadili se Opiela s Peckou z trestných kopů, po Kuličově rohu hlavičkující Rajnoch, ani Kysela pravačkou. Ve 37. minutě živanický útočník Merganc přešel přes Rolka a po zemi se trefil k pravé tyči Šedovy branky - 1:0. V závěru poločasu Kulič pálil těsně nad.

Po přestávce Boleslavští překvapivě pokračovali ve stylu prvního poločasu. Rozehrávali zvolna, jako kdyby vedli o tři góly a v koncovce byli nepřesní a bez důrazu. Nic nebylo platné, že se hra často na dlouhé minuty přesunula na živanickou polovinu hřiště a že Boleslavští dohrávali na tři beky. Rajnoch se posunul do středové formace a vzadu zůstávali Procházka, Rolko a Janíček. Gólové šance neproměnili hlavičkující Pecka, z dálky střílející Procházka a Sylvestre.

V 62. minutě předvedl živanický gólman Černík další ze zázračných zákroků při Kuličově tečované ráně. Za pět minut vypálil Táborský a brankář vyrazil. Kulič zamotal hlavy třem protihráčům, ale akce skončila jen rohem.

Do otevřené boleslavské obrany se Živanickým povedl občas brejk. Ale Šeda lapil Kaciáňovu ránu i vyboxoval Gorolův roh po Mocanově tečované střele.

V samém závěru utkání marně zkusil z dálky střílet Sylvestre a v nastaveném čase Kuličův centr hlavičkoval těsně nad břevno Rajnoch.

Boleslavští prohrou s divizním týmem při vstupu do poháru přetrumfli rok starou ostudu, kdy remizovali s nováčkem ČFL Hlavicí a vypadli po penaltovém rozstřelu.

Sestav FK Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela (57. Táborský), Rajnoch, Rolko, Janíček - Kysela, Procházka, Opiela (46.Sylvestre), Fabián - Kulič, Pecka (76.Mendy).

Sestava Sokol Živanice: Vojtěch Černík - Hrmo, Vrážel, Vrba, Michal - Podlipný (83. Kašpar), Gorol, Jedlička, Mocanu - Balog (87. Jakub Černík), Merganc (66. Kaciáň).

Gól: 37. Merganc

Rozhodčí: Jech - Blaschke, Šimek

Fanshop banner