Boleslavští v reprezentačních dresech
Klub

Boleslavští v reprezentačních dresech

Redakce

Gambrinus liga má reprezentační přestávku, ve které se hrají utkání kvalifikace MS 2010 Slovensko - Česko (5.9.) a Česko - San Marino (9.9.). Přestože v nich nenastoupí ani jeden z boleslavských fotbalistů, stojí za to si připomenout, že ze současného kádru mají reprezentační zkušenosti Ludovic Sylvestre, Marek Kulič, Jan Rajnoch, Jan Kysela, Václav Procházka, Ondřej Kúdela, Tomáš Poláček, Ivo Táborský, Lukáš Opiela, Jan Chramosta a Tomáš Fabián.

Ludovic Sylvestre od letošního jara patří do výběru Guadeloupe, který se formuje pro kvalifikační boje na světový šampionát v roce 2014.

Marek Kulič, boleslavský kapitán a útočník s pětašedesáti ligovými trefami, je v širší nominaci Česka náhradníkem. Ve dvou sezónách 2006-08 nasbíral 12 reprezentačních startů a tři reprezentační góly.

Jan Rajnoch patří také do širšího reprezentačního kádru Česka. Dres se lvíčkem na prsou v loňském roce oblékl dvakrát.

Václav Procházka za dospělou reprezentaci nehrál ani jednou, ale v mládežnických výběrech nastoupil celkem k 45 utkáním. Poprvé v květnu 2000 v přáteláku patnáctiletých proti Polsku. Dal jeden reprezentační gól do sítě Francie na ME osmnáctiletých v roce 2003.

Ondřej Kúdela v reprezentačním dresu odehrál 47 utkání, první v září 2003 za výběr sedmnáctiletých proti Dánsku, a dal tři góly. Střílel je pouze mezi dvacetiletými. Jeden na mistrovství světa v roce 2007 do sítě japonského soupeře.

Tomáš Poláček v letech 1995-99 nastoupil k 45 reprezentačním utkáním a dal v nich pět gólů. Poprvé hrál se lvíčkem na prsou v říjnu 1995 přátelsky proti Slovensku za výběr patnáctiletých.

Ivo Táborský v letech 2000-06 odehrál 33 utkání v reprezentačním dresu a dal celkem sedm gólů. Poprvé reprezentoval v září 2000 v přátelském duelu patnáctiletých proti Maďarsku a hned dal premiérový reprezentační gól.

Lukáš Opiela má na svém kontě 43 reprezentačních utkání a dva góly za mládežnické reprezentace Slovenska.

Jan Kysela v ročníku 2006-07 patřil do výběru jednadvacetiletých reprezentantů a připsal si osm startů bez gólu.

Jakub Řezníček v letech 2006-08 reprezentoval desetkrát za tři mládežnické výběry a dal dva góly. Po jednom v devatenáctileté a jednadvacetileté reprezentaci.

Jan Chramosta ve svých osmnácti letech je vedený v kádrech dvacetileté i jednadvacetileté reprezentace. Dosud si připsal deset reprezentačních startů a v nich tři góly.

Tomáš Fabián je také v kádrech dvacetileté a jednadvacetileté reprezentace. Nastoupil ke třinácti reprezentačním utkáním a do branky se trefil jenom jednou.

Také mezi dorosteneckými fotbalisty má FK Mladá Boleslav několik reprezentantů. Jan Bořil patří do reprezentace devatenáctiletých a v mládežnických reprezentacích již nastoupil k 31 utkáním a dal v nich čtyři góly. Marek Sedláček a Michal Dragoun jsou v širší nominaci osmnáctiletých reprezentantů mezi náhradníky. Dragoun reprezentoval již osmkrát a dal jeden gól, Sedláček čtyřikrát bez reprezentační trefy. Marek Koštíř a Lukáš Vraštil byli v letošním srpnu premiérově nominování do reprezentačního výběru šestnáctiletých.

Fanshop banner