Hráči potřebují zlomit dvě černé bilance
Klub

Hráči potřebují zlomit dvě černé bilance

Redakce

Mladá Boleslav dva roky doma Brno nepřemohla. A také se trápí s aktuální černou sérií, ve které už pět soutěžních utkání v řadě nepoznala radost z výhry. Je nejvyšší čas obě nelichotivé bilance utnout.

Příznivci mladoboleslavského fotbalu netrpělivě vyhlížejí návrat herní pohody do řad hráčů v modrobílých dresech. Ti mají před sebou dvojnásobnou motivaci brněnského soupeře porazit.

Při ligových střetnutích Mladé Boleslavi s Brnem od podzimu 2007 nebyla domácí hřiště výhodou. Boleslav doma porazila Brno naposledy na jaře 2007, od té doby na svém hřišti dvakrát prohrála. Naopak dvakrát naplno bodovala v Brně, kde podzimní zápasy v letech 2007 i 2008 vyhrála s nulou.

V současné černé sérii Mladá Boleslav nevyhrála pět soutěžních utkání v řadě. Prohrála v lize na Spartě 0:1 a doma s Bohemians 0:1, pohár v Živanici 0:1, remizovala v domácím ligovém utkání s Olomoucí 2:2 a prohrála mistrák v Plzni 1:2. Výhru tak nepoznala již dlouhých šest týdnů.

„Celý týden jsme pracovali na tom, abychom konečně zastavili černou sérii bez výhry. Proti Brnu už musíme doma zabodovat naplno," prohlásil trenér FK Mladá Boleslav Dušan Uhrin mladší a po týdenní intenzivní přípravě dal hráčům v sobotu volno. Sejdou se opět v nedělním odpoledni na předzápasovém tréninku, po kterém odjedou společně do penzionu Sparing na Holé Vrchy, kde stráví noc a poslední hodiny před pondělním ligovým mistrákem.

Fanshop banner