Čtvrtý pokus o domácí výhru
Klub

Čtvrtý pokus o domácí výhru

Redakce

Utkání 22. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FK Viktoria Žižkov bude v nedělním odpoledni 5. dubna od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu čtvrtým pokusem týmu Pavla Hapala konečně vyhrát na domácím trávníku. Soupeřem mu bude předposlední mužstvo ligové tabulky oslabené o dva hráče základní sestavy obránce Tomáše Procházku a útočníka Petra Švancaru, kteří mají disciplinární trest za čtyři napomenutí žlutou kartou.

Viktorii Žižkov do Mladé Boleslavi přivede v roli hlavního kouče Zdeněk Ščasný, jenž na mladoboleslavské lavičce nedávno působil. Přesněji od září 2007 do března 2008.

O mistrovské body FK Mladá Boleslav a FK Viktoria Žižkov hrály v Gambrinus lize zatím jenom třikrát. A více jich získali Žižkovští. V ročníku 2007/08 dvakrát vyhráli a pokaždé jim k tomu stačil jediný gól. Na obou boleslavských prohrách se podíleli i rozhodčí. V srpnu 2007 sudí Makovička upřel gól Rajnochovi a v květnu 2008 arbitr Kocourek ošidil o gól Řezníčka. V obou případech se jednalo, jak později prokázaly televizní záběry, o mylná rozhodnutí a góly měly platit. Potom by i statistika vypadala trochu jinak.

Vzájemná ligová bilance:

Podzim 2007 Mladá Boleslav – Viktoria Žižkov 0:1 (Moughfire)

Jaro 2008 Viktoria Žižkov – Mladá Boleslav 1:0 (Kalod)

Podzim 2008 Viktoria Žižkov – Mladá Boleslav 1:2 (Švancara - Sylvestre, Pecka)

Fanshop banner