Fabián pomohl reprezentaci ke gólu
Klub

Fabián pomohl reprezentaci ke gólu

Redakce

Boleslavský středopolař Tomáš Fabián má za sebou premiéru v dresu jednadvacetileté reprezentace Česka. Ze dvou přátelských utkání na soustředění v Egyptě absolvoval to druhé bez vystřídání a podílel se na jednom vstřeleném gólu. Kvůli účasti na reprezentačním soustředění chyběl Fabián mladoboleslavské juniorce v mistrovském utkání ČFL v Liberci. Má však šanci prosadit se do druhého nejvýznamnějšího reprezentačního výběru, neboť trenér ČR“21“ Jakub Dovalil dává v těchto dnech dohromady družstvo pro kvalifikační boje o postup na ME.

Soustředění českých jednadvacetiletých reprezentantů se konalo v Egyptě ve dnech od 23. do 30. března 2009. Trenér Jakub Dovalil nominoval třiadvacet mladých fotbalistů a Tomáš Fabián byl mezi nimi jediným zástupcem FK Mladá Boleslav. Na programu soustředění byla dvě přátelská utkání a obě skončila nerozhodně. S domácím Egyptem 0:0 a s Koreou 2:2.

Tomáš Fabián hrál ve druhém utkání bohatém na góly a na jednom z nich v korejské síti se podílel. Čeští mladíci prohráli první poločas, když se těsně před jeho koncem Korejcům vydařil brejk. Po přestávce v 50. minutě Fabián tvrdě vystřelil, korejský brankář míč vyrazil před sebe a Wojnar ho pohotově dorazil a vyrovnal. V dalším průběhu Češi opět prohrávali a vyrovnat na konečný stav 2:2 se jim podařilo až šest minut před koncem Vošahlíkem po Wojnarově centru.

Statistika zápasů:

Pátek 27. březen 2009: Egypt "20" - Česko "21" 0:0
Sestava Česka: Vaclík - Vácha, Mazuch, Hošek, Lecjaks - Nuc (70. Rabušic), Mareček, Morávek, Zeman - Pekhart, Vošahlík. Trenér: Dovalil.

Neděle 29. březen 2009: Korea "21" - Česko "21" 2:2 (1:0)
Sestava Česka: Štěch - Macháček (77. Lecjaks), Mazuch, Štěpánek, Čelůstka - Reinberk (70. Vácha), Hable (63. Mareček), Wojnar, Fabián - Kozák (70. Pekhart), Rabušic (77. Vošahlík).
Góly Česka: 50. Wojnar, 84. Vošahlík.

Zdroj oficiální web ČMFS

Fanshop banner