Fotbalisté si zkusili aerobik
Klub

Fotbalisté si zkusili aerobik

Redakce

Dva týdny, přesněji třináct dnů mají fotbalisté mezi ligového zápasu. Pauzu si vynutila reprezentace se dvěma termíny utkání kvalifikace MS 2010. Část prvoligového kádru úspěšně posílila juniorku v boji o mistrovské body ČFL. Většinu dnů reprezentační přestávky, s výjimkou dvou březnových pondělí, měli fotbalisté naplněnou běžnými tréninky. Nevšední a nečekaně náročnou novinkou byla aerobní příprava v mladoboleslavském Fit studiu Marcela. TV Bolka uvádí video reportáž, jak si fotbalisté v nefotbalovém prostředí počínali.

Ve dvou úterních dopoledních absolvovali mladoboleslavští fotbalisté vytrvalostní trénink ve Fit studiu Marcela v ulici U stadionu. Aerobní gymnastiku mnozí laici považují mylně za módní záležitost mezi amatérskými sportovními aktivitami, ovšem fotbalisté se do ní pustili, aby si nejen zpestřili přípravu, ale především aby na svých tělech zatížili jiné svalové skupiny, než obvykle využívané a mnohdy i přetěžované při fotbale.

Z celkem čtrnácti tréninkových jednotek na přelomu března a dubna (23.3. - 4.4) strávili dvě ve zmíněném Fit studiu Marcela, jednu v posilovně a všechny zbylé na fotbalovém hřišti.

V první dubnové sobotě po odpoledním tréninku se fotbalisté tradičně přesunou do holovršského penzionu Sparing na krátké předzápasové soustředění. Odtud přijedou na mladoboleslavský městský stadion necelé dvě hodiny před výkopem mistrovského utkání 22. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FK Viktoria Žižkov.

Fanshop banner