Liberecké srazili čtyřmi ranami
Klub

Liberecké srazili čtyřmi ranami

Redakce

Boleslavští většinu utkání hráli přesilovku a dva góly dali z pokutových kopů. Podílel se na nich a zároveň i na vyloučení libereckého brankáře Chramosta, který navíc také jeden gól dal. Trenér Hloušek měl tentokrát k dispozici šest členů prvoligového kádru. Podobně posílení byli i Liberečtí, neboť Gambrinus liga měla reprezentační pauzu.

Utkání začalo nečekaně dramaticky a pro liberecký tým se nešťastnou stala 13. minuta. Unikajícího boleslavského útočníka Chramostu skolil v pokutovém území liberecký brankář Hauzr a rozhodčí Němec jej nekompromisně vyloučil a navíc nařídil penaltu. V 16. minutě ji ve vedoucí gól proměnil Opiela – 0:1. To už v brance stál náhradní brankář Uvarenko, jenž přišel na hřiště místo hráče z pole Martana.

Oslabenému libereckému týmu druhou ránu zasadil Chramosta. Ve 24. minutě z hranice vápna křížnou ranou překonal Uvarenka – 0:2. Dvougólovým vedením boleslavského týmu skončil první poločas.

Po změně stran trvalo jen deset minut, než padl další gól. A opět do liberecké sítě. Aktivního Chramostu fauloval i gólman Uvarenko. Vyloučení se nedočkal, ale penalty proti své brance ano. V 55. minutě ji v gól proměnil Sedláček – 0:3. Nebylo to všechno ze strany boleslavských fotbalistů, kteří byli pochopitelně při chuti. V 64. minutě předvedli pohlednou kombinační akci. V jejím finále po dokonalém vyšachování soupeřovy obrany Dittrich připravil palebnou pozici pro Schuberta, jenž bez obtíží dorážel do branky – 0:4. Tím boleslavská kanonáda na libereckém poli skončila. Boleslavská juniorka posílená hráči prvoligového áčka si připsala první jarní výhru.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Svoboda, Mrvík, Murárik, Mach – Dittrich (74. Vajgl), Kúdela, Opiela (87. Horák), Sedláček – Schubert (90. Zbrožek), Chramosta.

Sestava FC Slovan Liberec“B“: Hauzr – Radek Dejmek, Novotný, Hochmeister - Frejlach, Vulin, Martan (15. Uvarenko), Liška, Dort – Radzinevičius (63. Rehák), Smetana

Góly: Opiela, Chramosta, Sedláček, Schubert

ČK: Hauzr

Rozhodčí: Němec – Krauskopf, Klátil

Diváků: 350

Fanshop banner