Potvrdili postavení v čele tabulky
Klub

Potvrdili postavení v čele tabulky

Redakce

Dorostenci splnili roli favorita a pražskému soupeři vrátili prohru z podzimní sezóny. Skóre otevřel Bořil z penalty a do přestávky zvýšil Dudka. Po změně stran třetí boleslavský gól přidal Zahustel a za Meteor v prodloužení snížil Kuchta. Boleslavští na jaře ještě neztratili ani bod a s jasným náskokem vedou pořadí ligové tabulky před Libercem, kterému odskočili již o třináct bodů.

Boleslavští se vrhli na soupeře od první minuty. Úvodní aktivitu gólově završili už po pěti minutách. Dlouhý výkop brankáře Kanavala prodloužil Bořil hlavou na Zahustela, kterého pražský brankář zastavil faulem. Sudí nezaváhal a nařídil pokutový kop. V 5. minutě ho jistě proměnil Bořil – 1:0.

Další dvě šance boleslavských fotbalistů zůstaly nevyužité. Ve 24. minutě centroval Bořil z pravé strany a přetažený míč u vzdálenější tyče bez přípravy napálil Dudka. Obráncem tečovaná rána zapadla za pravou tyčku – 2:0.

Ve zbytku poločasu i po změně stran měli Boleslavští dění na hřišti pod kontrolou. Soupeř se k ohrožení Kanavala dostal jen z ojedinělých standardních situací. Z boleslavských hráčů před přestávkou nebezpečně stříleli Kučera a Tvaroha.

Ve druhém poločasu se navzdory boleslavské převaze skóre dlouho neměnilo, což bylo výborné vysvědčení pro pražského brankáře, nejlepšího borce v soupeřově družstvu. Poradil si s mnoha šancemi, z nichž nejnebezpečnější byly z kopaček Zahustela a Smetany. Kapituloval až v 84. minutě, kdy po Rýdlově akci z levé strany dorážel Zahustel do odkryté branky – 3:0.

Když už se zdálo, že boleslavští dorostenci dohrají utkání s čistým kontem, tak ve druhé minutě nastaveného času povolili soupeři z brejku snížit na konečný dvougólový rozdíl – 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický, Bílý, Borovička, Rýdl – Tvaroha (75. Šíma), Smetana, Kučera, Dudka (87. Jeník) – Zahustel, Bořil (83. Synek).

Góly: Bořil, Dudka, Zahustel - Kuchta

Fanshop banner