Sylvestre odjel reprezentovat Guadeloupe
Klub

Sylvestre odjel reprezentovat Guadeloupe

Redakce

Současný mladoboleslavský kreativní záložník Ludovic Sylvestre odjel na sraz čerstvě se tvořícího reprezentačního týmu Guadeloupe, jenž teprve usiluje o řádné členství ve FIFA a následně i účast v kvalifikaci na světový šampionát, který se bude konat v roce 2014. Zřejmým účelem březnového kempu je otestovat kandidáty na guadeloupský reprezentační dres a Ludovic Sylvestre je vážným zájemcem. Stane se tak jediným reprezentantem v nynějším prvoligovém kádru FK Mladá Boleslav.

Guadeloupe je zámořský department Francie v Karibském moři. Úředně patří k Francii i do Evropské unie, přestože je od Evropy vzdálený sedm tisíc kilometrů. Tvoří ho dva ostrovy (Basse Terre a Grande Terre) spojené úzkou šíjí a geograficky patří do souostroví Malé Antily. Guadeloupe má více než 400 tisíc obyvatel, jejichž úředním jazykem je francouzština. O Guadeloupe se říká, že je rájem na zemi s krásnými písečnými plážemi stíněnými palmami.

A protože se fotbal hraje všude, není Guadeloupe výjimkou. Letos se tamní činovníci rozhodli dát dohromady národní tým a první soustředění svolali do francouzského přímořského města Caen, kde sehrají i historicky první přípravné utkání. Případnou kvalifikaci na světový šampionát by hráli v zóně CONCACAF. A právě mezi pozvanými kandidáty na oblečení reprezentačního dresu Guadeloupe je také Ludovic Sylvestre z FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner