Dorostenci i žáci přivezli jen polovinu bodů
Klub

Dorostenci i žáci přivezli jen polovinu bodů

Redakce

V soubojích o ligové body s Bohemians uspěli pouze starší dorostenci, mladší vysoko prohráli. Podobně jen s polovičním bodovým ziskem se vrátila žákovská družstva z Plzně. Dorostenecká „B“ a „D“ družstva v poslední přípravě rozstřílela jablonecké soupeře. Také žákovským „B“ a „D“ družstvům závěr přípravy vyšel střelecky.

Ve dnech 18.-22.3.2009 sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav mistrovská, přípravná a turnajová utkání s těmito výsledky:

Bohemians 1905 B – FK Mladá Boleslav „A“dorost 1:3 (1:1)

Strůjcem výhry byl Dudka, který dal dva góly a na dalším, jehož autorem byl Bílý, se podílel finální přihrávkou. Bližší informace o tomto zápase najdete v samostatném článku na webových stránkách FKMB.

FK Mladá Boleslav „B“dorost – FK BAUMIT Jablonec "B" 5:1 (5:0)

Zlepšený výkon našich B dorostenců především v defenzivní činnosti oproti minulému utkání na Žižkově, přispěl tentokrát k jasnému vítězství nad jabloneckým soupeřem. O výsledku bylo rozhodnuto již v I.poločase, kdy se střelecky prosadili Honc, Dragoun, Dufek, Rosenkranz a Kašík. Hosté po změně stran vstřelili alespoň čestný úspěch.

Bohemians 1905 B – FK Mladá Boleslav „C“dorost 4:1 (2:0)

Opět velmi špatný vstup do utkání rozhodl o naší porážce v dalším ligovém utkání mladších dorostenců. V úvodu nás domácí potrestali ze dvou standartek, kdy naši hráči nedůsledně bránili. Po změně stran jsme inkasovali dva slepené góly a tím bylo o výsledku zápasu prakticky rozhodnuto. Malík v závěru pouze snížil na konečných 4:1.

FK Mladá Boleslav „D“dorost – FK BAUMIT Jablonec "B" 6:2 (1:0)

Poslední příprava před jarními divizními odvetami dopadla pro náš tým vítězně, střelecky jsme se prosadili až po změně stran, dvakrát se trefili Lukeš a Láncz, po jedné brance přidali Škréta a Randák.

FK Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav „A“žáci 0:2 (0:0)

Další utkání žákovské ligy bylo vesměs vyrovnané, naši žáci si však jak v I.poločase, tak i po změně stran vytvořili více brankových příležitostí, které se podařilo proměnit až v samotném závěru zápasu, kdy o třech bodech pro náš tým rozhodli Prieložný a Fidrich.

FK Mladá Boleslav „B“žáci – Arsenal Česká Lípa 3:0 (2:0)

B žáci hostili v posledním zápase před zahájením mistrovské soutěže fyzicky velmi vyspělý celek České Lípy. Na důraznou hru hostí odpovědělo naše družstvo dobrou kombinační hrou, výsledkem byl úvodní gól Kubelky. Do přestávky se podařilo zvýšit na 2:0 Veselému, po změně stran se obraz hry nezměnil, hosté se snažili o zkorigování, náš tým dobře bránil a podařilo se mu Horváthem vstřelit třetí gól.

FK Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav „C“žáci 4:0 (4:0)

Mladší žáci v Plzni neuspěli, a to především díky zbytečně inkasovaným gólům v průběhu I.poločasu. Úvodní branka domácích padla hned na začátku zápasu, poté se domácí prosadili ještě třikrát po rychlých protiútocích. Po změně stran se hra našeho družstva zlepšila, vytvořili jsme si několik slibných možností ke skórování, bohužel jsme neproměnili ani pokutový kop.

FK Mladá Boleslav „D“žáci – Slavoj Stará Boleslav 9:1 (4:1)

FK Mladá Boleslav „D“žáci – Jiskra Mimoň 5:0 (0:0)

FK Mladá Boleslav „D“žáci – Arsenal Česká Lípa 6:0 (5:0)

"D" mladší žáci sehráli v minulém týdnu tři přípravná utkání, které byly závěrečnou prověrkou před jarními divizními zápasy. Se Starou Boleslaví si naše družstvo dobře zastřílelo, svého soupeře jednoznačně přehrálo. 4x se trefil Kühnel, 3x Zörkler, po jedné brance přidali Vegricht a Tomašov.

S Mimoní jsme se prosadili až v průběhu II.poločasu, kdy se střelecky prosadili Kühnel 2x, Zörkler, Tomašov a Vegricht.

Poslední zápas s Českou Lípou se našemu družstvu povedl po všech stránkách, velmi dobrý výkon byl korunován šesti góly v síti soupeře, vedly k nim pěkné kombinační akce, zdravá agresivita a touha po vítězství. Tři branky dal Kühnel, dvě Zörkler a jednu Novotný.

FK Mladá Boleslav „E“žáci – FK BAUMIT Jablonec 6:1 (4:0, 0:1, 2:0)

„E“ žáci se také připravovali na svou mistrovskou soutěž. V utkání, hraném 3x20 minut dokázali porazit svého soupeře z Jablonce, když se střelecky blýskl Novák, autor tří branek, po jedné přidali Horáček, Jeníček a Charvát.

FK Mladá Boleslav roč.2001 se o víkendu zúčastnil dvoudenního velmi kvalitního mezinárodního halového turnaje E.ON EURO CUPU, který se uskutečnil v Třeboni.

V konkurenci 12 družstev z Čech, Moravy a Slovenska se umístilo naše družstvo na velmi pěkném 5.místě, a to po níže uvedených výsledcích:

utkání ve skupině :

FKMB – SK Kladno 0:4

FKMB – SK Slavia Praha 3:1 Chumlen, Baborák, Hakkel

FKMB – FC Slovan Liberec 0:3

FKMB – SK Sigma Olomouc 2:2 Chumlen, Baborák

FKMB – FC Nitra 2:1 Chumlen, Baborák

čtvrtfinále :

FKMB – FK Baník Most 1:2 Šlechta

utkání o 5.-8.místo :

FKMB – FC Baník Ostrava 2:1 Fišer, Baborák

FKMB – SK Slavia Praha 3:1 Mašek, Bárta, Chumlen

Fanshop banner