Zásluhou Dudky přehráli Bohemians
Klub

Zásluhou Dudky přehráli Bohemians

Redakce

Po předpokládané výhře nad posledními Bohemians získali boleslavští dorostenci již desetibodový náskok v čele ligové tabulky. Výhra se však nerodila snadno. Soupeř získal vedení, které Dudka srovnal pět minut před přestávkou. Po ní se na zaslouženém vítězství gólově podepsali Bílý po Dudkově rohovém kopu a svojí druhou úspěšnou střelou Dudka, jenž patřil k nejlepším hráčům utkání.

Boleslavští z prvního místa byli proti družstvu z opačného konce tabulky jasnými favority. V prvním poločase tuto roli nezvládli, soupeře podcenili a předváděli hodně nevýraznou hru. Ve 14. minutě po Rýdlově centru a Bořilově přihrávce nastřelil Zahustel gólmana. Kolem 18. minuty dvakrát zahrozili Bohemians. Poprvé výtečně zasáhl Kanaval, podruhé zakončení akce mířilo vedle.

Ve 33. minutě po spolupráci Zahustela s Bořilem netrefil před prázdnou brankou soupeře míč Tvaroha a záhy se potvrdilo, že i v dorostu platí fotbalové prokletí: Nedáš – dostaneš. Ve 37. minutě Bohemians šli do nečekaného vedení – 1:0. Naštěstí pro další vývoj utkání Boleslavští ještě před přestávkou skóre srovnali. Ve 40. minutě byl faulovaný Synek a Dudka z trestného kopu zamířil přesně – 1:1.

Pravděpodobně po přestávkové domluvě přišli do druhého poločasu boleslavští dorostenci o poznání více zkoncentrovaní a zanedlouho se ujali vedení.

V 53. minutě si na rohový kop Dudky vyskočil stoper Bílý a standardní situaci úspěšně hlavou završil – 1:2. Za čtyři minuty mohlo být ještě veseleji. Dudkovu povedenou ránu ze dvaceti metrů však vynikající gólman Pražanů bravurně vyrazil. Neprosadil se ani Zahustel, který po Bořilově přihrávce vypálil těsně vedle.

Po hodině hry se přibližně deset minut hrálo jakoby oddechově pouze od vápna k vápnu bez gólových příležitostí. Až v závěrečných minutách získali Boleslavští převahu. V 80. minutě založil akci Synek a po centru Smetany hlavičkoval Bořil těsně nad břevno. O chvíli později po Dudkově trestném kopu Jeník přihrál Vorasickému a ten v jasné šanci nastřelil jen brankářovy nohy.

V 87. minutě byl faulovaný Bořil a nařízený trestný kop poslal Dudka neomylně do soupeřovy sítě – 1:3. Tím bylo o vítězi rozhodnuto a Boleslavští si připsali očekávané tři body. Při ztrátě libereckého konkurenta v boji o postup má FK Mladá Boleslav na čele ligové tabulky již desetibodový náskok.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický, Bílý, Borovička, Rýdl – Kučera (37. Synek, 80 Jeník), Smetana, Tvaroha (75. Šíma), Dudka – Zahustel (87. Bým), Bořil.

Góly: Dudka 2, Bílý

Fanshop banner