První jarní výhru trefil Papadopulos
Klub

První jarní výhru trefil Papadopulos

Redakce

První jarní výhru vybojovali Boleslavští na hrbolatém kladenském trávníku, který nepřál kombinačnímu fotbalu. Trenér Pavel Hapal poslal do hry základní sestavu bez dramatických změn v porovnání s předchozími čtyřmi mistrovskými zápasy, které jeho mužstvo nevyhrálo. Poprvé po zranění byl v základní sestavě levý bek Tomáš Hrdlička a na místě defenzivního záložníka Václav Procházka. Nervózní utkání rozhodl jediným gólem Papadopulos, když hlavou usměrnil centr Kaliny, shodou okolností odchovance kladenského fotbalu.

Neuvěřitelné množství chyb v kombinaci degradovalo ligový fotbal na kopanou nevalné úrovně. Nepřesností se dopouštěli všichni aktéři bez rozdílu barvy dresu a tak bylo objektivnímu pozorovateli zřejmé, že na vině neurovnané hry byl především špatný terén. Při každé přihrávce míč nevyzpytatelně poskakoval, mířil na kopačky protihráčů a utíkal z dosahu adresátů.

Zpočátku se před oběma brankami střídaly málo nebezpečné ataky. Na konci úvodní čtvrthodinky Mendyho centr na Pecku vystihl Beneš a na druhé straně po Janíčkově faulu kopali Kladenští trestňák téměř od rohového praporku a Bartoš hlavičkoval slabě do Millera.

V 18. minutě nabídla boleslavská defenzíva soupeři nečekanou šanci. Janíčka obral o míč Klinka, nepřešel však přes Rolka, který přihrál Millerovi, jehož nepovedený výkop přesně trefil protihráče. Opakované chyby Kladno nevyužilo.

V 21. minutě Sylvestre chytrým pasem našel Papadopulose, ten přiťuknul Peckovi, ale jeho střelu bránící hráč srazil na roh. V krátkém sledu tři rohové kopy Boleslavských k vážnému ohrožení kladenské branky nevedly.

Ve 38. minutě v tísni hrající Rolko zahrál nečekaně vysoký míč směrem k vlastní brance, pozorný Miller se však přehodit nenechal. V následující minutě Hrdličkův centr neudržel Pavlík v rukách, ale nikdo z boleslavských hráčů brankářovy chyby nevyužil.

Ve druhém poločasu se kvalita hry k lepšímu nezměnila. Boleslavští však byli viditelně aktivnější v ofenzívě. Hned ve 46. minutě pěkný Kalinův oblouček za obranou soupeře zpracoval Procházka, ale správnou chvíli pro střelbu či přihrávku prováhal. Za tři minuty rozehrál Poláček trestňák, Hrdlička nepovedeně vystřelil, míč získal Papadopulos, jenže místo střely přihrával a spoluhráče nenašel. V 52. minutě dlouhý Rolkův odkop doběhl Pecka, přihrával před branku Papadopulosovi, ale brankář Pavlík byl u míče o chlup dříve.

V 55. minutě Klinkova tečovaná rána přinutila Millera natáhnout se v pádu k tyči a v 57. minutě Boleslav přežila největší kladenskou šanci. Szabo centroval a po Hajníkově hlavičce se míč otřel o horní stranu břevna Millerovy branky.

Nedáš – dostaneš. Mockrát omílaná fotbalová pravda se potvrdila pět minut po Hajníkově břevnu. V 62. minutě Kalina od pravé postranní čáry odcentroval a na kladenském malém vápně se Papadopulos vyšvihl v pravou chvíli výše než bránící Beneš s Bartošem. Boleslavský útočník hlavičkoval přesně do odkrytého prostoru po levé ruce bezmocného brankáře – 0:1.

Kladenští vystřídali kraje záložní řady, ale na zvrat neměli. Naopak Boleslavští pokračovali v atacích. Sylvestre z pravé strany nenašel spoluhráče. Mendy přešel přes jednoho protihráče, ale u druhého už narazil. Procházkovu střelu srazil bránící bek do rohu. Mendyho pokus o brejk po Sylvestreho kolmici zarazili sudí kvůli ofsajdu.

V 84. minutě po Benešově přihrávce běžel na boleslavskou branku sám Šilhán, ale Miller odvážným pádem pod nohy kladenského kanonýra uchránil čisté konto. V samém závěru už si Boleslavští těsné vedení uhlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Rolko, Hrdlička – Mendy (90. Dittrich), Sylvestre (81. Opiela), Václav Procházka, Poláček – Papadopulos, Pecka. Připraveni ještě byli Sedláček, Táborský, Kúdela, Mach a Kubásek.

Sestava SK Kladno: Pavlík – Bartoš, Drsek, Beneš, Jan Procházka – Bartek (71. A.Holub), Szabo, Strnad, Hajník (78. Zoubele) – Šilhan, Klinka. Připraveni ještě byli Cigánek, Gross, Šísler a Tesař.

Gól: 65. Papadopulos

ŽK: Jan Procházka – Kalina, Poláček, Mendy, Hrdlička

Rozhodčí: Paták – Gallo, Adámková

Diváků: 2270

Fanshop banner