Podruhé v černé sérii porážek
Klub

Podruhé v černé sérii porážek

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté nevyhráli čtyři mistrovská utkání v řadě za sebou. Na mužstvo s ambicemi na evropský pohár je to vskutku mizerná bilance. Nikoliv však ojedinělá. Sérii čtyř nevyhraných mistráků prožili Hapalovi svěřenci už v druhé polovině loňského podzimu. A protože se z této výsledkové krize dostali, věří, že i tu současnou utnou. Nejlépe v neděli 22. března na Kladně.

Mladoboleslavský tým noc ze soboty na neděli spí v holovršském penzionu Sparing a směr Kladno se vydá až v den utkání. S jednoznačným cílem: konečně letos vyhrát a získat gtři body do tabulky.

Po střetnutí v Kladně má Gambrinus liga pauzu kvůli kvalifikačním utkáním reprezentace, ve kterých proti Slovinsku a Slovensku půjde o účast na světovém šampionátu v příštím roce 2010. Mladá Boleslav bude v ligovém programu pokračovat až v neděli 5. dubna domácím utkáním proti Viktorii Žižkov, kterou vede Zdeněk Ščasný, před třinácti měsíci ještě trenér Mladé Boleslavi.

A jak je to se čtyřzápasovými černými sériemi?

Mistrovský ročník 2008/09 začali boleslavští fotbalisté těsnou prohrou na pražské Letné se Spartou 0:1, ale potom jedenáct utkání neprohráli. Porazili doma Zlín 1:0, remizovali v Jablonci 1:1, vyhráli v Brně 2:0, přehráli doma s Olomouc 2:1, remizovali hodně nešťastně v Českých Budějovicích 1:1, porazili Kladno 2:1, zvítězili na Žižkově 2:1, doma s Příbramí 3:1 a v Teplicích 3:2.

Následující remízy doma s pražskou Slavií 0:0 a v Liberci 3:3 sice prodloužily podzimní boleslavskou neporazitelnost na jedenáct utkání, ale zároveň byly počátkem černé série čtyř zápasů bez výhry. Po zmíněných remízách totiž následovaly prohry doma s Ostravou a v Plzni, vždy shodně 0:2.

Potom se hráči vzpamatovali a výsledkem byly dvě výhry v závěrečných podzimních kolech doma s Bohemians 1:0 a ve Zlíně 2:0.

Zkraje jarní sezóny se však do boleslavské kabiny vrátila mizérie z loňského listopadu. Čtyři utkání a z nich tři na domácím hřišti bez výhry! To nečekal ani ten největší pesimista, ani ten nejubožejší škarohlíd. „Hráči se dostali pod velký tlak. Oni sami jsou nespokojení se svými předchozími výsledky a pochopitelně vnímají, že vedení klubu je také velmi nespokojené,“ prohlásil trenér Pavel Hapal, když se zamýšlel nad mohutností motivace boleslavských fotbalistů přetrhnout šňůru nepovedených výsledků.

Fanshop banner