V Kladně pátý pokus o výhru
Klub

V Kladně pátý pokus o výhru

Redakce

Mistrovské utkání 21. kola Gambrinus ligy SK Kladno – FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 22. března od 15 hodin na kladenském Stadionu Františka Klose. Do mladoboleslavského týmu se vracejí po nemoci Opiela a po trestech Kalina s Papadopulosem. Mimo jsou jen dlouhodobí marodi Kysela a Řezníček. Očekávaná bitva na kladenském poli bude pátým boleslavským pokusem o první letošní výhru v ligovém mistráku.

Boleslavští jsou si dobře vědomi, že v pátém jarním kole budou hrát na nejméně kvalitní hrací ploše v porovnání s předchozími zápasy, kdy třikrát doma a jednou v Olomouci nastoupili na dobře připravených vyhřívaných trávnících. „Proto bude dvojnásobně důležité, aby se nám zdařil vstup do utkání. Jestli bude kladenské hřiště hodně podmáčené, tak kvalita trávníku se časem zhorší a hráčům budou ubývat síly,“ pravil trenér Pavel Hapal.

Jak tedy dopadne pátý letošní pokus o vítězství? „Věřím, že úspěšně. I když nás bude kladenské utkání bezesporu stát hodně sil, jsme připravení vyhrát.“ Podpořit je jede bezmála sto mladoboleslavských příznivců ve dvou autobusech.

Boleslavští se s kladenskými fotbalisty střetli o body v Gambrinus lize dosud pětkrát a ani jednou neprohráli. Čtyřikrát se radovali z výhry, jednou z remízy na kladenském trávníku. Celkové skóre 7:2 vyznívá jasně v boleslavský prospěch.

Statistika vzájemných ligových utkání:

Podzim 2006 Mladá Boleslav – Kladno 2:0 (Holub, Abraham).

Jaro 2007 Kladno – Mladá Boleslav 0:0

Podzim 2007 Mladá Boleslav – Kladno 2:1 (Holub, Rolko – Cigánek)

Jaro 2008 Kladno – Mladá Boleslav 0:1 (Rajnoch)

Podzim 2008 Mladá Boleslav – Kladno 2:1 (Poláček, Pecka – Killar)

Poslední vzájemné utkání o prvoligové body se hrálo v neděli 21. září 2008 na mladoboleslavském trávníku. Už ve 41. vteřině skóroval Poláček. V 7. minutě Machovu střelu brankář Pavlík neudržel, jeho spoluhráči včas nereagovali a z hranice šestnáctky Pecka zvýšil na dvougólové vedení. Když deset minut před koncem kladenský kapitán Killar šťastně snížil, tak se zaplněný boleslavský stadion strachoval o body.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Václav Procházka, Mach – Mendy, Rajnoch, Sylvestre, Poláček (90. Kysela) – Papadopulos (67. Řezníček), Pecka (84. Opiela). Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Ganugrava a Kubásek.

Podzimní sestava SK Kladno: Pavlík – Bartoš (45. Hajník), Killar, Gross (10. Beneš), Jan Procházka – Cigánek, Szabo, Strnad, Zoubele – Dubský (62. Zachariáš), Šilhán. Připraveni ještě byli Antonín Holub, Kabele, Šísler a Kostolanský.

Góly: 1. Poláček, 7. Pecka – 80. Killar

ŽK: Poláček, Mendy – Dubský, Jan Procházka, Hajník, Zachariáš

Rozhodčí: Mikel – Filgas, Marek

Diváci: 4650

Fanshop banner