Fabián v reprezentační jednadvacítce
Klub

Fabián v reprezentační jednadvacítce

Redakce

Boleslavský záložník Tomáš Fabián obdržel nominační pozvánku do nově se tvořící reprezentace Česka hráčů do 21 let. Je to druhý nejvýznamnější a nejprestižnější výběr hned po reprezentačním áčku. Trenérem reprezentační jednadvacítky je Jakub Dovalil. Česká lvíčata mají sraz v pondělí 23. března v Praze, odkud se následující den přesunou do Egypta. V pátek hrají přátelsky s Egyptem, v neděli s Koreou. Do Prahy se letecky vrátí v pondělí 30. března.

Tomáš Fabián oslaví dvacáté narozeniny až v letošním září. Je odchovancem mnichovohradišťského fotbalu, ale v FK Mladá Boleslav působí již od žákovského věku. V reprezentačním dresu není žádným nováčkem.

Premiéru si odbyl již před dvěma lety 15. března 2007 v českém národním družstvu osmnáctiletých. Za ČR“18“ startoval v sedmi zápasech. Za ČR“19“ si v sezóně 2007/08 připsal další čtyři reprezentační starty a také premiérový reprezentační gól. Dal ho do sítě irského brankáře v loňském únoru. Má tedy na svém osobním kontě celkem jedenáct reprezentačních zápasů.

S mladoboleslavským prvoligovým kádrem, kam byl poprvé povolán před rokem, již absolvoval tři předsezónní soustředění a odkopal několik přátelských utkání. Na mistrovskou premiéru v Gambrinus lize však stále čeká. Je kmenovým hráčem juniorského týmu FK Mladá Boleslav“B“ hrajícího ČFL.

Kompletní nominace ČR“21“ pro dvě březnová přátelská utkání v Egyptě: brankáři Marek Štěch (Wycombe Wanderers), Tomáš Vaclík (Vítkovice), Jakub Jakubov (Austria Vídeň), obránci Lukáš Vácha (Baník Ostrava), Ondřej Mazuch (Fiorentina), Ondřej Čelůstka (Tescoma Zlín), Jan Hošek (Slavia Praha), Martin Macháček (Dukla Praha), Miroslav Štěpánek (KSV Klagenfurt), Jakub Heidenreich (Sigma Olomouc), Jan Lecjaks (Vikgtoria Plzeň), záložníci Petr Wojna (Baník Ostrava), Tomáš Nuc (Sigma Olomouc), Jan Hable (Baník Ostrava), Petr Reinberk (1.FC Slovácko), Jan Morávek (Bohemians 1905), Lukáš Mareček (1.FC Brno), Martin Zeman (Sparta Praha), Tomáš Fabián (FK Mladá Boleslav), útočníci Jan Vošahlík (Bohemians Praha), Tomáš Pekhart (Slavia Praha), Libor Kozák (Lazio Řím), Michal Rabušic (1.FC Brno). Hlavním trenérem je Jakub Dovalil, asistenty Jan Suchopárek a Petr Kouba, vedoucím mužstva Rudolf Baťa.

Fanshop banner