První jarní body dorostenců i žáků
Klub

První jarní body dorostenců i žáků

Redakce

Českou ligu zahájili starší i mladší dorostenci vítězně a nad týmy pražského Motorletu získali dvakrát po třech bodech. Naopak divizní dorostenecká družstva se v poslední přípravě neprosadila proti Viktorii Žižkov. V žákovské lize boleslavské áčko vydřelo cenný bod v duelu s pražskou Spartou.

Ve dnech 14.-15.3.2009 sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav mistrovská, přípravná a turnajová utkání s těmito výsledky:

FK Mladá Boleslav „A“dorost – SK Motorlet Praha 3:0 (0:0)

Góly v úvodní čtvrthodince druhé půle nastříleli Zahustel, Bílý, Dudka. Bližší informace o tomto zápase najdete v samostatném článku na tomto klubovém webu.

FK Viktoria Žižkov – FK Mladá Boleslav „B“dorost 6:1 (3:1)

Krutou porážku utrpěli naši B starší dorostenci, když je domácí předčili v důrazu, s kterým mělo naše družstvo velký problém, po celé utkání se nedokázali vypořádat s hrou Žižkovských. Jedinou branku vstřelil Dragoun.

FK Mladá Boleslav „C“dorost – SK Motorlet Praha 4:1 (0:1)

První tři jarní body zůstaly nakonec v Mladé Boleslavi. Utkání se vyznačovalo dvěma rozdílnými poločasy, do přestávky hrálo naše družstvo špatně, chyběl pohyb a ve hře bylo mnoho nepřesností. Po změně stran jsme brzy otočili skóre zápasu, hru jsme zpřesnili, zvýšil se důraz a pohyb, čímž jsme donutili svého soupeře k chybám. Dvě branky dal Boček, po jedné přidali Novák a Dufek.

FK Viktoria Žižkov – FK Mladá Boleslav „D“dorost 0:0

Ve vyrovnaném utkání se v průběhu celého zápasu nedokázalo ani jedno z družstev prosadit střelecky, i když asi blíže ke konečnému vítězství měli naši dorostenci.

FK Mladá Boleslav „A“žáci – AC Sparta Praha 1:1 (1:1)

Jarní část žákovské ligy zahajoval náš tým s kvalitní Spartou. Hosté měli herně navrch, naši hráči některé herní nedostatky nahrazovali bojovností. Po břevnu hostujícího týmu přišla vedoucí branka Vraštila z trestného kopu. Spartě se podařilo vyrovnat současně s poločasovým hvizdem rozhodčího. Po změně stran se hosté snažili o vítěznou branku, naše družstvo se však nedopustilo žádné větší chyby a získalo cenný bod.

SK Roudnice nad Labem – FK Mladá Boleslav „B“žáci 0:4 (0:2)

B žáci zajížděli k jedné z posledních příprav do Roudnice a svojí herní převahu v průběhu celého utkání zúročili i gólově, když se o branky podělili Žďánský, Hodač, Kubelka a Zima.

FK Mladá Boleslav „C“žáci – AC Sparta Praha 0:3 (0:2)

Mladší žáci také zahájili jarní mistrovskou soutěž, hosté, kteří s převahou vedou tabulku žákovské ligy mladších, byli pro náš tým velkým soustem. Musíme však naše hráče pochválit za sympatický, bojovný, herně slušný výkon.

SK Roudnice nad Labem – FK Mladá Boleslav „D“žáci 1:5 (1:4)

I D žáci finišují ve své přípravě na divizní soutěž, svého houževnatého soupeře jsme dokázali porazit především díky dobře sehraným standardním situacím, po kterých jsme se gólově třikrát prosadili. Ve II.poločase se blýskl několika velmi dobrými zásahy náš Ježek, který zabránil ve zkorigování výsledku ze strany domácích.

FK Mladá Boleslav „E“žáci – Tesla Pardubice 1:2 (1:0)

„E“ žáci si k dalšímu utkání na „velké hřiště“ pozvali soupeře z Pardubic. Pro obě družstva to byla dobrá konfrontace a zároveň příprava na mistrovské boje. Poločasové vedení, které zajistil Jeníček, nakonec náš tým neudržel a těsně prohrál.

Fanshop banner