Bolka zůstává bez jarní výhry
Klub

Bolka zůstává bez jarní výhry

Redakce

Mladá Boleslav i ve čtvrtém utkání jarní sezóny pokračovala v trápení a České Budějovice potvrdily pověst remízového krále Gamnrinus ligy. Bezgólový výsledek je další ztrátou pro Mladou Boleslav v touze po účasti v evropském poháru. Budějovičtí předvedli velmi dobře organizovanou hru. Pečlivě bránili a vyráželi do nebezpečných útoků. Boleslavští se až příliš soustředili, aby neinkasovali laciný gól a nemuseli soupeře dohánět, jako v předchozích třech mistrácích. Hráli nečekaně nervózně a nepřesně.

V prvním poločase kopali Budějovičtí šest rohů, z nich tři v úvodní čtvrthodince. Nejnebezpečnější byl první v 11. minutě, který u bližší tyče odvrátil Mendy. Ze hry Budějovičtí nejvíce zahrozili pět minut před přestávkou, kdy povedený pas mířil na rozběhnutého Stráského a brankář Miller musel opustit trestné území, aby situaci zvládl.

Z boleslavské strany Poláčkův trestňák ve 13. minutě mířil přímo do brankářových rukavic a Sylvestre další trestný kop ve 20. minutě poslal nad břevno. První rohový kop získala Boleslav až ve 27. minutě po spolupráci Pecky s Mendym. Ve 31. minutě Sylvestre hledal na malém vápně Pecku, ale brankář Kučera odvážným pádem pod nohy boleslavského útočníka šanci zmařil.

Katastrofě jen těsně unikli Boleslavští v počátku druhé půle. Hrálo se teprve patnáct vteřin a Benátova nečekaná střela se odrazila od tyče Millerovy branky. Potom ještě v dalších akcích slabě stříleli na boleslavskou branku Benát a Hílek. Většinu druhého poločasu se však dlouhé pasáže odbývaly na budějovické polovině hřiště. Bohužel bez gólového efektu.

V 62. minutě Sylvestreho ránu kryl pozorný Kučery. Za dvě minuty vyhrál Mendy vzdušný souboj s budějovickým brankářem, ale míč branku hodně minul. V 82. minutě Procházkům povedený přízemní centr neprošel k nekrytému Peckovi.

V závěrečných minutách Boleslavští hodně riskovali. Stáhli obranu na tři hráče a vysoký Rolko se posunul na hrot útoku. Jeho hlavu hledal nadýchaným centrem M.Sedláček, ale u míče byl dříve stoper Horejš. Marné bylo obléhání budějovické branky, žádná střela soustředěnou defenzívou do sítě neproletěla. České Budějovice poprvé odvezly z Mladé Boleslavi mistrovský bod.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Procházka, Janíček, Rolko, Mach – Mendy, Sylvestre, Kúdela (70. Hrdlička), Poláček (77. M.Sedláček) – Táborský (57. Nečas), Pecka. Připraveni ještě byli Dittrich, Schubert a Kubásek.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Kučera – Riegel, Horejš, Žižka (42. Mezlík, 89. Klavík), Leština – Benát, Homoláč, Hílek, Šíma - T.Sedláček, Stráský (77. Hudson). Připraveni ještě byli Svátek, Laurinc, Nitrianský a Křížek.

ŽK: Kúdela – Hílek, Kučera

Rozhodčí: Kovařík Libor – Novák, Kovařík Tomáš

Fanshop banner