Jasná výhra na úvod jara
Klub

Jasná výhra na úvod jara

Redakce

Dorostenci porazili jasně pražský Motorlet, ale všechny tři góly dali až ve druhém poločasu. Na čele ligové tabulky si upevnili vedení, neboť největší konkurent v boji o postup do elitní dorostenecké soutěže Slovan Liberec prohrál v Českých Budějovicích. Mladá Boleslav nyní vede ligovou tabulku se sedmibodovým náskokem.

V prvním vyrovnaném poločasu nejprve boleslavští dorostenci si vypracovali dvě šance, později se do střeleckých příležitostí dostávali i Pražané. Už v 7. minutě Tvarohovu střelu vyrazil brankář k Zahustelovi, ale ten hlavou dorážel nad břevno. V 10. minutě Zahustel z pravé strany přihrál Tvarohovi, který z malého vápna mířil vedle.

V dalším průběhu prvního poločasu měli sice Boleslavští opticky častěji míč v držení, ale soupeř rozehrával čtyři nepříjemné standardní situace. Na bezgólovém stavu se nic nezměnilo.

Mladé Boleslavi se povedla úvodní čtvrthodinka po návratu z kabiny. V 52. minutě Dudka kopal roh, obránci k němu vrátili míč a opakovaný Dudkův centr před branku poslal Zahustel hlavou do sítě – 1:0. Osm minut vedoucím gólu po dalším rohovém kopu Dudky zvýšil střelou bez přípravy Bílý – 2:0. V 63. minutě se Boleslavským povedl svižný protiútok přes Dudku, který rozehrál na Šímu a jeho centr bránící soupeře srazil rukou v pokutovém území. Nařízenou penaltu Dudka s přehledem proměnil – 3:0.

Po zbytek utkání měli boleslavští dorostenci osud utkání pod kontrolou a nepřipustili zdramatizování jeho vývoje. Navíc zmařili další dvě velké šance. Nejprve v 78. minutě po Tvarohově přihrávce Dudka a o minutu později po spolupráci Dudky se Zahustelem ani Synek.

„Jsem rád, že družstvo potvrdilo výkonem i výhrou dobré výsledky ze zimní přípravy, ale jsme teprve na začátku cesty za postupem do nejvyšší soutěže,“ řekl po utkání trenér Vladimír Sedláček.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický, Bílý, Borovička, Pečínka (66. Šíma) – Dudka, Smetana, Tvaroha (90. Bým), Rýdl - Zahustel, Synek (80. Jeník). Připraveni ještě byli Stuchlý a Bořil. Pro zranění byli mimo hru Šorm a Kubát.

Góly: 52. Zahustel, 60. Bílý, 63. Dudka

ŽK: Smetana

Rozhodčí: Brejník – Salač, Votoček

Fanshop banner