Mistrovské jaro začali remízou
Klub

Mistrovské jaro začali remízou

Redakce

Boleslavští fotbalisté venkovský klub SK Hlavici nepřemohli ani na třetí pokus. V loňském podzimu Hlavičtí vyřadili prvoligový boleslavský tým z poháru ČMFS, když po remíze 2:2 ho přestříleli v penaltách, a na Astonce remizovali v mistrovském utkání ČFL s juniorkou 1:1. Stejným výsledkem skončila i jarní odveta.

Na hlavickém hřišti se fotbal hrát nedal. Minimální rozměry hrací plochy a vodou nasáklý trávník vyžadovaly jednoduché řešení herních situací. Nejúčinnějším prvkem byl rázný odkop míče do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. Přesto a nebo právě proto nebyla nouze o dramatické situace v trestných územích.

První boleslavskou střelu předvedl Vajgl, ale soupeřovu branku minul. Hlavičtí odpověděli Charuzovou ránou nad. V 17. minutě Murárikovu dělovku i o tři minuty později Fabiánovu tečovanou střelu brankář Kulič chytil. Ve 25. minutě po Svobodově úniku podle pravé lajny a povedeném centru Fabián nepovedeně hlavičkoval. Ve 29. minutě byli blízko gólu Hlavičtí. Vicianovu bombu Šeda vyrazil a Kulhánek zbrkle poslal dorážku vysoko přes boleslavskou branku. Ve 31. minutě Kulhánkův technický pokus těsně minul pravý horní růžek Šedovy branky. Další hlavickou šanci ve 39. minutě zmařili Herodes slabou a nepřesnou střelou i Boško, jenž ve skluzu nedosáhl na míč před odkrytou brankou. Před koncem poločasu měl Šeda ještě plné ruce práce s Boškovou střelou po Koblížkově přihrávce.

Po změně stran byl opět Vajgl prvním střelcem, gólmana Kuliče však nepřekonal. V 56. minutě Fabián získal pro boleslavské mužstvo rohový kop. Rozehrál ho Vajgl, hlavičtí beci svoji branku ochránili nedostatečně, když míč vrátili k Vajglovi. Ten ho rázně napálil do malého vápna, kde se od Kadlece odrazil do branky – 0:1.

Na inkasovaný gól reagoval trenér Hlavice přeskupením sestavy. Hlavičtí na domácím stísněném plácku překvapivě od začátku utkání až do inkasovaného gólu hráli s pětičlennou zálohou a jenom jediným útočníkem. Na závěrečnou půlhodinu však počet záložníků zredukovali na čtyři a k Boškovi se do útoku postavil Rangel, který vystřídal Viciana. To by však k vyrovnání nestačilo bez množících se jednostranných výroků rozhodčího Moníka.

V 76. minutě si sudí vymyslel trestný kop z příhodné pozice necelých dvaceti metrů od boleslavské branky. Flachbartova pumelice se otřela o levou tyč a sklouzla za Šedova záda – 1:1. Před hlavickým vápnem jasné podražení boleslavského útočníka ponechal bez potrestání, aby vzápětí před boleslavským pokutovým územím vymyslel z ničeho další trestňák pro Flachbarta. Ten v 80. minutě přestřelil hráčskou zeď i Šedovu branku.

Boleslavští mladíci statečně bojovali na hřišti z poloviny připomínající oranici před sázením brambor a pět minut před koncem si málem vykoledovali tříbodovou odměnu. Po Fabiánově centru z levé strany Schubert ve vápně netrefil pořádně míč, dostal se k němu Chramosta a z otočky trefil tyč. Míč se odrazil ke Kadlecovi a ten nikým neatakován ukvapeně překopl prázdnou hlavickou branku, neboť její strážce Kulič ležel bezmocně u pravé tyčky, kterou před chvíli Chramosta orazítkoval.

„Vzhledem k podmínkám jsem se ziskem jednoho bodu spokojený,“ pravil trenér boleslavské juniorky Josef Hloušek bezprostředně po utkání. „Na malém a zčásti bahnitém hlavickém hřišti se fotbal hrát nedal. Za pozitivní však považuji, že jsme náročnou bitvu o body zvládli s mladými hráči, kteří většinou teprve sbírají zkušenosti,“ dodal Hloušek.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Svoboda, Zbrožek, Mrvík, Horák – Kadlec, Vajgl (83. Kučera), Murárik, Fabián – Chramosta, Schubert (90. Humaj). Připraveni ještě byli Vizingr, Malík a Ehrenberger.

Sestava SK Hlavice: Kulič – Flachbart, Charuza, Svojtka, Nesvadba – Herodes, Viciano, Koblížek, Mizera, Kulhánek – Boško. Připraveni ještě byli Zeman, Němec a Farský.

Góly: 76. Flachbart – 56. Kadlec

ŽK: Herodes, Kulhánek – Schubert, Vajgl

Rozhodčí: Moník – Vinter, Živnůstka

Diváků: 200

Fanshop banner