Těšte se na míčového žongléra
Klub

Těšte se na míčového žongléra

Redakce

Poločasovou přestávku při utkání 20. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – SK Dynamo České Budějovice v neděli 15. března zpestří exhibice míčového žongléra Václav Bláhy, jehož jedinečné dovednosti budou inspirující i pro účastníky tradiční poločasové soutěže. Uvidíte, co se každý den nevidí!

Devatenáctiletý žonglér Václav Bláha přijede do Mladé Boleslavi z Plesné na Chebsku. V civilním povolání je společníkem otce v rodinné stavební firmě a v dorosteneckém věku, z něhož vloni vyrostl, kopal za Union Cheb dorosteneckou divizi. „Když jsem jednou v televizi viděl Ronaldinovy kousky s míčem, tak jsem začal zkoušet a vymýšlet také různá žonglování. Každý den trénuji až tři hodiny a veřejně vystupuji dva roky,“ prozradil.

Co všechno umí?

Dokázal balancovat na kopacím míči umístěném na hlavě 0,75 l lahev minerální vody Mattoni Active po dobu 4:02,50 minuty. Rekordu dosáhl v neděli 17. června 2007 v rámci 10. ročníku akce Kanoe Mattoni.

Dokázal v časovém limitu pěti minut celkem 161 krát vyhodit fotbalový míč z polohy za krkem do výše a následně se narovnat a vzhlédnout směrem k míči a zachytit ho zpět do původní polohy. Rekordu dosáhl 9. června 2006 v rámci programu 16. ročníku mezinárodního festivalu Pelhřimov – město rekordů.

Dokázal udržet při chůzi na svém čele prázdnou PET lahev, na jejímž hrdle byl umístěn klasický fotbalový míč o hmotnosti 436 gramů. Při pokusu balancoval tyto předměty po dobu 1:28,76 minuty a ušel vzdálenost deset metrů. Rekordu dosáhl 9. června 2006 v rámci programu 16. ročníku mezinárodního festivalu Pelhřimov – město rekordů.

Dokázal udržet na své hlavě po dobu 2:14,62 minuty klasický fotbalový míč, na kterém byla navíc umístěna prázdná pivní láhev. Rekordu dosáhl 21. července 2006 v rámci programu Agentury Dobrý den na Pivních slavnostech v Nepomuku pořádaných místním Švejk restaurantem.

Všechny zmíněné české rekordy stvrdila svým mezinárodně uznávaným certifikátem pelhřimovská Agentura Dobrý den.

Fanshop banner