Dorostenecké béčko dalo i dostalo sedm gólů
Klub

Dorostenecké béčko dalo i dostalo sedm gólů

Redakce

Přestože dorostenci z „B“ družstva ve dvou přípravných utkáních nastříleli sedm gólů, tak byli úspěšní jenom napůl, neboť také stejný počet inkasovali. Z pěti střetnutí žákovských družstev vyhrálo pouze béčko. Pro ligová družstva dorostenců i žáků to byla poslední příprava před mistrovskou sezónou.

Ve dnech 3.-8.3.2009 sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav přípravná a turnajová utkání s těmito výsledky:

FK Mladá Boleslav „A“dorost – FOTBAL Pardubice 3:0 (1:0)

Dva góly dal Zahustel, třetí přidal Kubát. Referát z posledního přípravného utkání před zahájením mistrovské soutěže najdete v samostatném článku na webových stránkách FKMB.

FK Mladá Boleslav „B“dorost – FK Teplice "B" 4:6 (1:4)

FC Slovan Liberec B – FK Mladá Boleslav „B“dorost 1:3 (1:2)

"B" dorost sehrál v minulém týdnu dvě přípravná utkání. V zápase s Teplicemi, který byl bohatý na góly, jsme doplatili na chyby v obranné činnosti, kterých dokázal náš soupeř především do přestávky využít. Po změně stran se náš tým snažil alespoň o zkorigování skóre, což se mu alespoň z části podařilo. Naše branky vstřelili David Šťastný 2, Dragoun a Maňas.

O víkendu se hrálo v Liberci s týmem z naší divizní skupiny. Tentokrát jsme své utkání výsledkově i herně zvládli lépe než v týdnu s Teplicemi. V rozmezí dvou minut po půlhodině I.poločasu jsme dvakrát skórovali zásluhou Bělíka, po změně stran jsme si svůj náskok uhájili a v poslední minutě se podařilo Volfovi vstřelit náš třetí gól.

FK Mladá Boleslav „C“dorost – FOTBAL Pardubice 1:0 (0:0)

Také mladší ligoví dorostenci sehráli poslední utkání před zahájením jarní mistrovské soutěže, ve vyrovnaném utkání s kvalitním soupeřem se o našem těsném vítězství rozhodlo až v poslední minutě, jedinou branku zápasu vstřelil Tomáš Novák.

FC Slovan Liberec "B" – FK Mladá Boleslav „D“dorost 1:2 (0:2)

D dorost se také střetl s mužstvem své divizní soutěže, do utkání vstoupilo naše družstvo dobře a z první vážnější akce dal Matěj Horák první gól utkání, po dvaceti minutách přidal Baster druhou branku, další možnosti ke skórování zůstaly nevyužity. Po změně stran se hra vyrovnala, liberečtí vstřelili kontaktní gól, vyrovnat se jim však již nepodařilo.

FK Mladá Boleslav „A“žáci – FC Hradec Králové 1:1 (1:0)

A žáci sehráli „generálku“ na jarní boje žákovské ligy. Do přestávky se dokázali po standartní situaci prosadit Fridrichem, hosté předváděli velmi kvalitní, kombinační fotbal. Po změně stran byl náš tým lepší, šance ke zvýšení náskoku jsme neproměnili, naopak hosté dokázali z ojedinělé akce vyrovnat.

FK Teplice B – FK Mladá Boleslav „B“žáci 1:0 (1:0)

B žáci sehráli další přípravu v Teplicích. V úvodu jsme měli velký tlak, útočníci nastřelili celkem třikrát tyče domácí branky, gól se našim hráčům vstřelit nepodařilo. Domácí útočili jen sporadicky, po jednom rohovém kopu jsme zbytečně inkasovali. Po změně stran se hra vyrovnala, v závěru si domácí své těsné vedení udrželi i díky zvýšenému důrazu.

FK Mladá Boleslav „C“žáci – FC Hradec Králové 1:4 (1:2)

C žáci v posledním zápase před vstupem do jarní soutěže prohráli s lepším družstvem Hradce, i když jsme opět inkasovali „hloupé“ branky. Matěj Landecký dostal náš tým do vedení, hosté do přestávky dokázali skóre zápasu otočit. Po změně stran hradečtí ještě zvýšili svůj náskok z I.poločasu.

FK Teplice B – FK Mladá Boleslav „D“žáci 2:3 (1:2)

Mladší D žáci sehráli oboustranně kvalitní zápas, ve kterém nechybělo nasazení, ani pohledné kombinační akce. Branky v průběhu I.půle začaly padat až v jejím závěru, nejdříve dostal naše družstvo do vedení Novotný, domácí vzápětí vyrovnali, Zörkler ještě do přestávky vstřelil naší druhou branku. Po změně stran začali aktivněji domácí, také se jim podařilo srovnat na 2:2. Vítězství našich barev zajistila dobře sehraná standartní situace, po které skóroval Šulc.

FK Mladá Boleslav „E“žáci – SK Kosmonosy 0:5 (0:1)

Další přípravné utkání našich nejmladších žáčků proti staršímu soupeři z Kosmonos pro sebe hosté rozhodli až po změně stran, kdy své těsné poločasové vedení zvýšili především díky své fyzické vyspělosti.

FK Mladá Boleslav roč.2000 se zúčastnil 3. ročníku ESPRIT CUPU, který se uskutečnil o víkendu v Tanvaldě. V celkovém hodnocení velmi kvalitního turnaje skončil na 8.místě po těchto výsledcích :

FKMB – AC Sparta Praha 0:2

FKMB – FC Baník Ostrava 2:1

FKMB – FK Admira Praha 0:1

FKMB – FC Elseremo Brumov 1:1

čtvrtfinálové utkání :

FKMB – SK Slavia Praha 0:3

Fanshop banner