Bolka v oslabení vydřela bod
Klub

Bolka v oslabení vydřela bod

Redakce

Boleslavští prohráli první poločas, když inkasovali dva góly a hřiště předčasně opustil vyloučený Kalina. Oslabeni v závěrečné čtvrthodince však vydřeli alespoň bod. V 77. minutě snížil Sylvestre, ve druhé minutě nastavení Pecka vyrovnal. Boleslavský trenér Pavel Hapal změnil základní sestavu na dvou místech v porovnání s předchozím utkáním. Do stoperské dvojice postavil Rolka a do středu zálohy Kúdelu. Na lavičce zůstali Procházka, Sedláček, Dittrich, Hrdlička, Nečas, Opiela a Šeda. S mužstvem na Hanou vůbec nejeli zranění Kysela, Řezníček a Táborský.

Ve střetnutí dvou týmů bez jarního vítězství začali fotbalisté na obou stranách pozorně, aby se nedopustili osudové chyby. Na soupeřovu branky první vystřelil olomoucký Ordoš, ale přestřelil. V 9. minutě se po pravé straně protáhl Mendy a na jeho oblouček u vzdálenější tyče Pecka nedosáhl. Vzápětí na druhé straně po prvním olomouckém rohu hlavou zahrozil opět Ordoš a za překonaným Millerem vyhlavičkoval Sylvestre míč na další roh.

V 17. minutě proběhl Toleski středem boleslavské obrany a v souboji s Kalinou rameno na rameni uvnitř pokutového území upadl. Sudí Příhoda boleslavského obránce vyloučil a nařídil penaltu, kterou Melinho s jistotou proměnil – 1:0. To byl hodně mizerný začátek utkání pro Boleslav. Prohrávala a po zbytek utkání byla oslabená.

Přestože ve 29. minutě Poláčkův rohový kop hlavičkoval těsně nad Drobiszovu branku Rolko, tak po zbytek prvního poločasu se Boleslavští spíše bránili než útočili. Rozhodčí tři olomoucké brejky zastavili kvůli ofsajdům. Centr Ordoše srazil Rolko. V jiné akci dobře zasáhl na Kalinově místě bránící Kúdela. Rychlý atak po pravé straně zakončil Štěpán střelou těsně mimo. Pět minut před koncem poločasu slabou přihrávku Pecky na Kúdelu vystihl Kaščák a své sólo završil střelou do Millerových rukavic. Melinho vystřelil z dálky a Miller snadno kryl.

Ve 44. minutě Olomoučtí využili přesilovou hru. Melinho z trestného kopu od postranní lajny poslal vysoký míč do boleslavského trestného území, kde v chumlu hráčů Hudec hlavou prodloužil míč na branku. Miller sice zareagoval a od ramene odražený míč vyškraboval podle jeho mínění ještě před čárou. Pomezní však byl opačného mínění a na jeho pokyn hlavní sudí odpískal gól – 2:0. Tak skončila první půle.

Po změně stran se boleslavské mužstvo srovnalo tak, že v obraně zůstali jen tři beci Janíček, Rolko, Mach. Kúdela, jenž první poločas dohrál na místě pravého obránce místo vyloučeného Kaliny, se postavil opět do zálohy. Tato riskantní hra umožňovala Olomouckým atakovat Millerovu branku a Boleslavský nepřinášela kýžený gól.

V 51. minutě Toleski volejem napálil břevno. Za dvě minuty nekrytý Ordoš z deseti metrů přestřelil. V 58. minutě Heidenreichovu bombu Miller jen vyrazil a Melinho dorážku poslal mimo odkrytou branku. V následné minutě Ordoš obehrál Sylvestreho a střelu mu Rolko srazil na roh. V 76. minutě Hudcovu trefu k levé tyči mrštným skokem na dvakrát zpacifikoval Miller.

Olomoučtí se marně snažili o třetí gól, který by nejspíše stvrdil jejich výhru. V 77. minutě založil Procházka na pravé straně útok, prostrčil míč Nečasovi, jenž filigránsky našel před olomouckou branku Sylvestreho. Na jeho dobře mířenou ránu k pravé tyči byl Drobisz krátký – 2:1. Boleslavští ožili a vrátili se do hry o body. Pět minut po Sylvestreho gólu přihrál Pecka doprava Nečasovi a jeho centr na Papadopulose vystihl Drobisz.

V 84. minutě zmařil obrovskou šanci Toleski, který běžel sám zleva na boleslavskou branku a snažil se technicky trefit vzdálenější kout. Miller však konečky prstů ránu vytěsnil na roh. Rozhodčí nastavil pouhé dvě minuty nad řádnou hrací dobu. I ty však stačily, aby Boleslav přeci jenom vydřela alespoň bod. Sedláček na rohu pokutového území přetlačil protihráče a nacentroval přes šířku branky. U její vzdálenější tyče byl v pravou chvíli na správném místě kapitán boleslavského týmu Pecka a hlavou míč usměrnil pod břevno dříve, než se tam Drobisz natáhl – 2:2.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Rolko, Mach – Mendy (69. Nečas), Sylvestre, Kúdela (69. Procházka), Poláček (62. Sedláček) – Papadopulos, Pecka. Připraveni ještě byli Dittrich, Hrdlička, Opiela a Šeda.

Sestava SK Sigma Olomouc: Drobisz – Nuc, Hudec, Škerle, Heidenreich – Štěpán (71. Janotka), Melinho, Kaščák (46. Onofrej), Kobylík - Toleski (85. Doležal), Ordoš. Připraveni ještě byli Hořava, Šuškavčevič, Petr a Lovásik.

Rozhodčí: Příhoda – Kubáň, Tacina

Góly: 18. Melinho, 44. Hudec – 77. Sylvestre, 90. Pecka

ŽK: Drobisz, Onofrej – Miller, Papadopulos

ČK: Kalina

Diváků: 4350

Fanshop banner