Pardubické porazili s nulou
Klub

Pardubické porazili s nulou

Redakce

Dvěma góly Zahustela a jedním Kubáta vyhráli boleslavští dorostenci své poslední přípravné utkání před vstupem do jarní mistrovské sezóny. „Hodinu předváděli hráči dobrý fotbal a zaslouženě vyhráli, starosti mi dělá zranění Bořila,“ prohlásil se smíšenými pocity trenér Vladimír Sedláček.

V 8. minutě po Dudkově akci se o zakončení pokusil Tvaroha, ale jeho střela do branky neprošla. Ve 13.minutě už bylo boleslavským dorostencům veselo. Dudkův rohový kop úspěšně hlavičkoval Zahustel – 1:0. Ve 30.minutě připravil Zahustel střeleckou pozici Bořilovi, ten však špatně trefil míč a gólman situaci snadno vyřešil ve svůj prospěch.

Krátce na to Bořil odstoupil kvůli zranění levého kolena. „Při zatížení mě v něm bolí, i když v klidu nic necítím,“ svěřil se po utkání s nepříjemnými pocity dorostenecký reprezentant. Po prvním obhlédnutí klubový lékař nevyloučil poškození menisku, ale konečný verdikt se hráč i trenér dozvědí až po důkladnějším vyšetření v nemocnici.

V závěru poločasu se ve dvou šancích ocitl stoper Borovička. Ve 39. minutě po Tvarohově trestném kopu zakončoval do boční sítě a ve 43. minutě po Dudkově centru ze standardní situace jeho střelu vytáhl pardubický brankář na roh.

Po změně stran se Boleslavským podařilo zopakovat situaci z úvodní čtvrthodinky. V 63. minutě Dudkův rohový kop našel Zahustela, jenž hlavou přesně zamířil – 2:0. Další spolupráce této dvojice při zahrávání standardní situace deset minut před koncem gólem neskončila. Úplně v poslední minutě Synkovu přihrávku gólově zužitkoval Kubát – 3:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Bílý, Bým, Borovička, Pečínka – Jeník (46. Kubát), Smetana, Tvaroha, Dudka – Zahustel, Bořil (31. Synek)

Góly: 13. a 63. Zahustel, 90. Kubát

Fanshop banner