Turnov smetli v deseti minutách
Klub

Turnov smetli v deseti minutách

Redakce

Na generální zkoušku před zahájením mistrovské sezóny ČFL si boleslavští junioři pozvali divizního soupeře z Turnova. A zvládli ji nadmíru dobře především v prvním poločase. V době od 23. do 33. minuty nasázeli zkušenému brankáři Cimbálovi čtyři góly a o vítězi utkání tak bylo jasno už před přestávkou.

Boleslavští byli po celé utkání evidentně lepším týmem ve všech fotbalových parametrech. Protivníka převyšovali kondičně i v práci s míčem. Po volnějším úvodu se v první velké příležitosti ocitl zimní boleslavský kanonýr Chramosta. V 9. minutě zkoušel technickým obloučkem překonat brankáře, ale nastřelil jen břevno.

Ve 23. minutě odtáhl útočnou akci po pravém křídle Kadlec a přihrál před turnovskou branku. Neobsazený Chramosta si v klidu zpracoval míč, první ranou nastřelil padající gólmana a teprve druhou střelou rozvlnil síť – 1:0. Ve 30. minutě zahrál Vajgl trestný kop téměř od postranní lajny, turnovský brankář Cimbál neudržel míč v rukavicích a tak pohotový Mrvík snadno skóroval – 2:0. V následující minutě po Fabiánově přihrávce vypálil tvrdě Murárik a trefil dolní kout u levé tyče – 3:0. Ve 33. minutě Schubert hlavou prodloužil z obrany nakopnutý míč a Chramosta bez přípravy zamířil podle bezradného Cimbála do branky – 4:0. Ve 37. minutě měl Chramosta na kopačce završení hattricku, ale přestože byl před brankářem úplně sám, tentokrát se proti němu neprosadil.

Po přestávce se obraz hry vůbec nezměnil. Boleslavští byli nadále aktivnějším celkem a pravidelně si vypracovávali více či méně příhodné střelecké příležitosti. Proměnili však už jenom jednu. V 56. minutě Vajglův rohový kop usměrnil do turnovské sítě přesně hlavičkující Fabián – 5:0. Turnovští se přes veškerou snahu o zkorigování kruté prohry čestného úspěchu nedočkali. Nejblíže mu byl Mencl v 72. minutě, ale mířil přes šířku branky podle Ehrenbergera vedle.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Kubásek (57. Ehrenberger) – Svoboda, Vizingr (57. Zbrožek), Mrvík, Horák – Kadlec (57. Malík), Murárik, Vajgl (57. Kučera), Fabián – Chramosta (57. Humaj), Schubert.

Góly: 23. a 33. Chramosta, 30. Mrvík, 31. Murárik, 56. Fabián

Rozhodčí: Pechanec

Diváků: 60

Fanshop banner