Experti chválí Bolku za atraktivní hru
Klub

Experti chválí Bolku za atraktivní hru

Redakce

Boleslavští fotbalisté předvádějí atraktivní fotbal, který snese srovnání s mistrovskou Slavií Praha i některými zahraničními kluby. Takové vysvědčení vyplynulo z hodnocení klubů české Gambrinus ligy, jak ho svým čtenářům nabídli redaktoři jediného tuzemského deníku Sport v pátečním vydání 6. března 2009. K úplné spokojenosti nad tímto verdiktem však chybí mistrovské body, které Boleslavským už dvakrát utekly mezi prsty.

Kdo předvádí nejatraktivnější fotbal v Gambrinus lize? Na tuto otázku redaktorů Sportu odpovídala pětice trenérů a expertů.
„Všichni včetně trenérů se shodují v tom, že Slavia je o kus napřed. Atraktivní fotbal předvádí i Mladá Boleslav,“ pravil někdejší trenér a dnes občasný televizní komentátor Vladimír Táborský.
„Asi se shodneme na Slavii. Kdo další? Třeba Mladá Boleslav, ale výsledkově to na jaře není moc vidět,“ poznamenal s výtkou trenér František Cipro.
„…určitě Slavie. Předpoklady pro atraktivní fotbal má Mladá Boleslav nebo i Brno,“ míní někdejší reprezentant a dnes trenér Přemysl Bičovský.
„…asi Slavia s Brnem. Relativně atraktivní fotbal se snaží hrát Mladá Boleslav, ale nesmí dostávat takové rychty, jako s Brnem,“ řekl televizní komentátor Jaromír Bosák.
„Určitě Slavia. Mladá Boleslav musí vyvážit útočnou fázi s obrannou a odstranit individuální chyby,“ prohlásil trenér Martin Půlpit, jenž před šesti lety také působil v Mladé Boleslavi.

Když redaktoři Sportu sestavovali žebříček nejpohlednějších duelů právě probíhajícího ročníku 2008/09 Gambrinus ligy, tak mezi první trojicí navrhli dvě utkání FK Mladá Boleslav. Na první místo nominovali střetnutí 18. kola FK Mladá Boleslav – 1.FC Brno 2:4, kterému přisoudili přirovnání s anglickou Premier League. „Ten zápas nabídl vše. Nasazení, tempo, krásné akce, nadýchané přihrávky a hlavně – šest gólů!“ píše se na třetí straně pátečního deníku Sport. Na druhé místo dali duel 5.kola FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 2:2 a na třetí utkání 8.kola FK Viktoria Žižkov – FK Mladá Boleslav 1:2.

Zdroj informací: deník Sport

Fanshop banner