Hapal: Urazili jsme fotbalové štěstí
Klub

Hapal: Urazili jsme fotbalové štěstí

Redakce

V hodnocení pondělního utkání FK Mladá Boleslav – 1.FC Brno 2:4 se trenéři shodli, že mělo nadstandardní úroveň a oba týmy byly lepší v ofenzivní než defenzivní práci. Boleslavský kouč Pavel Hapal musel strávit druhou domácí prohru v devíti dnech a se ztrápeným výrazem ve znavené tváři se v tiskovém středisku bezprostředně po utkání dovolával návratu fotbalového štěstí, které se před boleslavskými hráči někde skrývá.

„Bylo to nadstandardní utkání se špatným výsledkem pro nás,“ povzdechl si Pavel Hapal.
Proč?
„V poslední době nás zabíjí individuální chyby v defenzívě. Přemýšlím o tom, že jsme někde urazili fotbalové štěstí. Uděláme banální chybu a soupeř nás za ni okamžitě potrestá. Štěstí se nám odklání, ale věřím, že mužstvo si s tím poradí.“

Kde berete víru v obrat?
„Kvalitu dopředu máme, šancí jsme měli spoustu. Z výsledku jsem zklamaný, ale za hru dopředu nemám hráčům, co vytknout,“ pravil Hapal a zopakoval, že Boleslav zabily individuální chyby v defenzívě.

Brněnský trenér Miroslav Beránek zdůraznil, že naordinoval svému týmu, aby se neúnavně tlačil do koncovky. „V Boleslavi se nedá hrát na nula nula,“ vysvětlil, proč preferoval ofenzivní pojetí hry na soupeřově hřišti. „Bylo to velice atraktivní utkání s množstvím příležitostí na obou stranách. Sportovně uznávám, že domácí jich měli o něco víc, ale my byli produktivnější, byli tím pádem stále ve vedení a měli i potřebné štěstí, když nás podržel brankář Lejsal,“ shrnul brněnský Beránek.

Fanshop banner