Bolka podruhé nezvládla domácí zápas
Klub

Bolka podruhé nezvládla domácí zápas

Redakce

Tradice střetů Boleslavi s Brnem zůstala zachována. A to tuplovaně - padlo hodně gólů a z bodů se radovalo hostující mužstvo. Boleslavští prohráli obě domácí utkání v úvodu jarní sezóny, když v nich dohromady inkasovali šest gólů. Po Jablonci je přestřílelo i Brno, které dokázalo v úvodech obou poločasů vstřelit důležité góly. Boleslavští Pecka a Papadopulos v prvním poločase mířili pouze do brankové konstrukce a sudí Adam odpustil brněnským obráncům dvakrát evidentní hraní rukou v pokutovém území. Boleslav se tak sesula z druhé na čtvrtou ligovou příčku.

Ve snaze vyvarovat se chyb z předchozího mistráku s Jabloncem, začali boleslavští fotbalisté ještě hůře. Dostali gól už ve 2. minutě. Vysoký míč z rohového kopu Miller sice vyrazil, ale proti střele nepokrytého Pospěcha už nestačil reagovat – 0:1.

To byla nepříjemná rána. Boleslavští se z ní snažili co nejrychleji oklepat, ale byli zbrklí a nepřesní ve finále většiny ofenzivních akcí. V 9. minutě po Kalinově průniku a přihrávce na malé vápno slabě a nepřesně zakončoval Pecka a v 15. minutě Mendyho přetažený centr vrátil Poláček před branku a Pecka nastřelil jen tyč brněnské branky.

V 17. minutě po zaváhání boleslavských obránců se před brankářem ocitl úplně sám Pospěch, ale Miller ho famózně vychytal. Za pět minut Boleslav vyrovnala. Pecka ve 22. minutě přihrál Papadopulosovi, který na hranici vápna prodloužil na Poláčka a ten se podle Lejsala trefil – 1:1.

Přesto do kabin šli radostněji Brněnští.

Ve 34. minutě po Poláčkově centru hlavičkoval Papadopulos jen do břevna a vzápětí se naplnila nesčíslněkrát omletá fotbalový pravda: nedáš, dostaneš. Ve 35. minutě ze zdánlivě málo nebezpečné vzdálenosti téměř od půlící čáry nakopl Kalivoda trestňák k boleslavské brance. Uvnitř trestného území nečekaně kostrbatě zasáhl Mach, zaskočený Sylvestre nestačil chybu napravit a Trousil snadno z pár metrů prostřelil bezmocného Millera – 1:2.

Podobně jako v předchozím ligovém mistráku zaváhala boleslavská obrana pár minut po návratu z kabiny. Ve 49. minutě Kalivodův trestný kop ve snaze odvrátit hlavou Kalina pouze prodloužil na nepokrytého Pospěcha, který z úhlu Millera šťastně prostřelil – 1:3.

Následovala úporná snaha boleslavských fotbalistů odvrátit pohromu. Jeden Poláčkův centr proletěl nedotčený malým vápnem, druhý hlavičkoval nepřesně Papadopulos, na třetí nedosáhl Pecka. V úvodní čtvrthodince druhé půle kopali Boleslavští pět rohových kopů (za celý zápas celkem dvanáct), ale bez gólového efektu.

Trenér Hapal stáhl obranu na tři hráče, když odvolal Macha, a posílil ofenzívu Táborským. V 67. minutě se prosmýkl po pravé straně Mendy a téměř od brankové lajny přihrál před branku, kde byl včas Papadopulos a nedal Lejsalovi šanci - 2:3. Za tři minuty měl vyrovnání na kopačce Táborský, ale jeho akrobatický volej bravurně vyrazil Lejsal.

Na posledních deset minut poslal Hapal na hrot útoku vysokého Rolka, aby pomohl sklepávat centrované míče. Boleslavští se drali před brněnskou branku, ale k vyrovnání jim chyběl klid a přesnost. V 82. minutě na konci kombinační akce střílel Kúdela, ale trefil Lejsala Vzápětí brněnský brejk vyvrcholil tečovanou střelou, kterou naštěstí Miller zvládl. Další Kúdelovu ránu srazil Lejsal na roh.

V předposlední minutě se Brnu povedl útok do otevřené boleslavské obrany. Živný z levé strany od brankové čáry přihrál Kalivodovi, který z metru do odkryté branky dokonal dílo zkázy – 2:4. Nastavené čtyři minuty už na skóre nic nezměnily.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Procházka, Janíček, Mach (62. Táborský) – Mendy (82. Rolko), Sylvestre, Opiela (62. Kúdela), Poláček – Papadopulos, Pecka.

Sestava 1.FC Brno: Lejsal – Kuncl, Dvorník, Trousil, Čoupek (56. Živný) – Heinz (46. Švejnoha), Mareček, Kalivoda, Lira – Došek, Pospěch (69. Šural).

Góly: 22. Poláček, 67. Papadopulos – 2. a 49. Pospěch, 35. Trousil, 89. Kalivoda

ŽK: Procházka, Janíček, Sylvestre, Kúdela – Pospěch, Švejnoha, Došek

Rozhodčí: Adam – Teuber, Urban

Diváků: 3020

Fanshop banner