V duelech s Brnem není nouze o góly
Klub

V duelech s Brnem není nouze o góly

Redakce

Utkání 18. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – 1.FC Brno se hraje v pondělí 2. března od 17,15 hodin na mladoboleslavském Městské stadionu. Z předchozích devíti vzájemných střetnutí o mistrovské body ani jedno neskončilo remízou. Celkové skóre vyznívá příznivěji pro Boleslav 16:12. Průměr na jedno utkání činí více jak tři góly a rekordním výsledkem je boleslavské vítězství 4:0 v prvním duelu z roku 2004. Nejvíce gólů padlo na jaře 2006 při domácí brněnské výhře 4:2.

Bilance vzájemných ligových utkání:

Podzim 2004 MB – Brno 4:0 (Bednář 2, Sedláček, Cigánek)

Jaro 2005 Brno – MB 2:0 (Zelenka 2)

Podzim 2005 MB – Brno 2:1 (Kulič 2 – Švancara)

Jaro 2006 Brno – MB 4:2 (Simr, Zelenka, Horejš, Besta – Sedláček, Ordoš)

Podzim 2006 Brno – MB 2:0 (Mazuch, Pavlík)

Jaro 2007 MB – Brno 2:0 (Pecka, Holub)

Podzim 2007 Brno – MB 0:3 (Sedláček, Mendy, Rajnoch)

Jaro 2008 MB – Brno 1:3 (Kopic – Střeštík, Besta, Polách)

Podzim 2009 Brno – MB 0:2 (Sylvestre, Rajnoch)

V průběhu minulého roce 2008 při vzájemných zápasech Boleslavi s Brnem nebyla domácí hřiště žádnou výhodou. Na jaře Brněnští vyhráli v Boleslavi a na podzim pro změnu Boleslavští vyhráli v Brně. Mezi tím na neutrální půdě při letním čelákovickém turnaji Boleslav byla úspěšnější než Brno.

Neděle 30. března 2008: FK Mladá Boleslav – 1.FC Brno 1:3

Utkání ovlivnil Střeštíkův gól v pětadvacáté vteřině. Zaskočená Boleslav odpověděla až po přestávce, kdy z Hrdličkova centru vyrovnal Kopic. Brno však za pět minut opět vedlo. Gól dal z brejku Besta. V předposlední minutě Polách z trestňáku výhru zpečetil.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Rolko, Rajnoch, Kopic – Kysela, T.Hrdlička (66. Mendy), Hodúr, Ganugrava (46. Dittrich) – Holub, Mašek (75. Sedláček). Připraveni ještě byli Poláček, Procházka, Vaněček a Šeda. Chyběli marodi Pižanowský, Opiela a vykartovaní Kalina, Řezníček a Táborský.

Jarní sestava 1.FC Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Pavlík, Siegel - Kubáň, Polách (90. Večeřa), Mareček, Střeštík (70. Živný) – Došek (78. Baláž), Besta. Připraveni ještě byli Lira, Hanák, Simr a Bureš.

Sobota 5. července 2008: 1.FC Brno – FK Mladá Boleslav 0:3

V semifinále letního turnaje O pohár starosty města Čelákovice jednoznačný výsledek gólově zařídili Poláček, Kysela a Papadopulos. Letní sestava FK Mladá Boleslav: Kubásek – Kalina, Janíček, Rajnoch, Mach – Kysela, Sylvestre, Opiela, Poláček – Papadopulos, Táborský. Letní sestava 1.FC Brno: L.Hrdlička – Švejnoha (36. Král), Trousil, Dvorník, Čoupek – Kalivoda (36. Borák), Mareček, Polách, Střeštík – Došek (36. Živný), Šural (36. Vrána). Mladá Boleslav výhrou nad Brnem postoupila do finále proti Slavii Praha, kterou vyřídila také 3:0 a čelákovický turnaj tak poprvé v sedmileté historii vyhrála. Brno výhrou nad Jabloncem skončilo v turnaji třetí.

Pondělí 25. srpna 2008: 1.FC Brno – FK Mladá Boleslav 0:2

Boleslavským vyšel první poločas. V 19. minutě po spolupráci Mendyho s Poláčkem skóroval Sylvestre a ve 45. minutě po Poláčkově centru prostřelil Rajnoch brankáře Bureše. Po přestávce Boleslavští odolali brněnskému tlaku. Rozhodčí Adam neuznal dva Doškovy góly pro ofsajdy a na druhé straně Brnu odpustil penaltu za Dvorníkovo podražení Opiely. Hrdlička nedohrál po brutálním skluzu Doška a se sádrou na zlomeném levém nártu promarodil celý podzimu. Kalinovi přerazil nos bezohledný Besta, ale boleslavský obránce utkání obětavě dohrál.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, T.Hrdlička (61. Mach) – Mendy (69. Kysela), Sylvestre, Rajnoch, Poláček – Papadopulos, Řezníček (67. Opiela). Připraveni ještě byli Rolko, Ganugrava, Nečas a Kubásek.

Podzimní sestava 1.FC Brno: Bureš – Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek (79. Baláž) – Kalivoda (46. Dvorrník), Mareček, Polách, Střeštík (79. Okleštěk) – Besta, Došek. Připraveni ještě byli Borák, Večeřa, Šural, L.Hrdlička.

Fanshop banner