Dospělým těsně podlehli
Klub

Dospělým těsně podlehli

Redakce

Ligoví dorostenci se střetli s týmem dospělých středočeského přeboru, který před půlrokem spadl z divize. Boleslavští mladíci přípravné střetnutí s Dobrovicí prohráli, ale jenom těsně o jeden gól. Předposlední přípravu hrají v sobotu 28. února od 11 hodin v Jihlavě a generální zkouškou před mistráky bude domácí utkání v sobotu 7. března od 11 hodin proti Pardubicím.

Dobrovičtí šli do vedení již v 5. minutě, když nezištnou přihrávku Miškovského proměnil v gól Hrdina - 0:1. Miškovský potom připravil dvě střelecké příležitosti Kohoutovi a naopak Miškovskému do šance pomohl Voljanskij. Gól ale padl na druhé straně hřiště, kde boleslavský stoper Borovička úspěšně hlavičkoval do dobrovické sítě – 1:1. Ve 39. minutě Kohout zaskočil skákavou ranou Kanavala – 1:2. A tak i skončil poločas.

Boleslavský Rýdl z trestňáku trefil jen břevno. Tři minuty po změně stran se prosadil dobrovický Miškovský – 1:3. V oboustranně kvalitním fotbalu s častou střelbou Boleslavští marně usilovali o vyrovnání, ačkoliv k němu měli blízko. V 60. minutě totiž Bořil proměnil pokutový kop – 2:3. A o chvíli později Šťastný trefil břevno dobrovické branky.

Místo boleslavského vyrovnání se naopak podařilo Dobrovici odskočit ve skóre opět na dvougólový rozdíl. Podruhé v utkání se prosadil Miškovský - 2:4. Sedm minut před koncem svůj druhý gól dal také dorostenecký reprezentant Bořil, kterého na malém vápně nechali soupeřovi obránci trestuhodně nekrytého – 3:4.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval (46. Stuchlý) – Bílý, Bým (46. Šťastný), Borovička, Rýdl – Vorasický (53. Dragoun), Smetana, Dudka (46. Kubát), Śíma – Zahustel, Bořil.

Sestava FK Dobrovice (muži): Kraus – Tuma, Niklfeld, Vladyka, Tůma (46. R.Miškovský) – Herman, Záblacký, Hrdina (46. Holub), Kohout – D.Miškovský, Voljanskij.

Góly: Bořil 2, Borovička – D.MIškovský 2, Hrdina, Kohout

Rozhodčí: Macháček

Diváků: 80

Fanshop banner