Papadopulosova hlavička byla málo
Klub

Papadopulosova hlavička byla málo

Redakce

Mistrovská premiéra v roce 2009 Boleslavským nevyšla a hodně zhořkla dvěma inkasovanými góly z kopaček zkušených jabloneckých harcovníků Čížka a Lafaty. Boleslavští fotbalisté promarnili celý první poločas, kdy předváděli nečekaně nevýrazný fotbal. Pořádně začali hrát až po druhém inkasovaném gólu, ale ztrátu už nedohnali. "Za první poločas jsme si žádné body nezasloužili," řekl hodně zklamaný trenér Pavel Hapal.

Boleslavští fotbalisté začali utkání s Jabloncem vlažně a prvním trestem byl ve 26. minutě gól jabloneckého navrátilce z FK Moskva Čížka, který se placírkou trefil přesně k levé tyči Millerovy branky - 0:1. Gól padl po jednoduché akci z levé strany jablonecké ofenzívy. Boleslav se do té doby zmohla jen na tři rohové kopy, které však vyzněly hodně platonicky.

Kdo očekával, že prohraný poločas boleslavské mužstvo potřebně vyburcuje, zažil po změně stran další šok. Ve 47. minutě se bosenský mladíček v jabloneckých službách Haurdič probil do boleslavského vápna a přes Janíčka přihrál před branku Lafatovi. Velezkušený kanonýr nezaváhal - 0:2.

Teprve druhý inkasovaný gól Boleslavské probudil. Hned v 51. minutě Poláčkův centr z levé strany hlavičkoval Papadopulos pod jablonecké břevno a dostal tak svůj tým zpět do hry o body - 1:2. Že Boleslav nezískala ani jeden, bylo její smůlou a jabloneckým štěstím.

V 70. minutě se neprosadil střílející Papadopulos, ani dorážející Táborský a technický oblouček Nečase vyhlavičkoval za překonaným brankářem z lajny Zábojník. Bez gólového efektu skončil i drzý průnik Kaliny. Neujala se ani tvrdá rána Kúdely. V mnoha boleslavských atacích jablonecká obrana odolávala jen jednoduchými odkopy.

Ačkoliv Boleslavští neúnavně bušili do jablonecké obranné linie, neprosadili se. Prohráli především proto, že promarnili první poločas a fotbal s očekávaným nasazením začali předvádět, až když už jim notně teklo do kopaček. Co promarnili, to už nedohnali, uznal i zklamaný boleslavský kouč Pavel Hapal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Procházka, Mach - Dittrich (52. Nečas), Sylvestre, Opiela (57. Kúdela), Poláček - Papadopulos, Pecka (68. Táborský). Připraveni ještě byli Rolko, Sedláček, Hrdlička a Šeda.

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Kučera, Hamouz - Čížek (79. Míichálek), Eliáš, Loučka, Hloušek (88. Krejčí) - Haurdič (71. Valenta), Lafata. Připraveni ještě byli Vukovič, Homola, Černý a Zich.

Góly: 51. Papadopulos - 26. Čížek, 47. Lafata

ŽK: Papadopulos - Hloušek, Lafata

Rozhodčí: Jech - Mencl, Pelikán

Diváků: 3065

Fanshop banner