V neděli začneme ligu proti Jablonci
Klub

V neděli začneme ligu proti Jablonci

Redakce

Utkání 17. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FK Baumit Jablonec se hraje v neděli 22. února od 20 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Druhá Mladá Boleslav má o devět bodů více než devátý Baumit Jablonec. Ze statistik vyplývá, že Boleslav s Jabloncem čtyři roky neprohrála, ale poslední tři střety skončily remízově 1:1. Naposledy Boleslav nad Jabloncem vyhrála před dvěma lety v březnu 2007.

Statistika dosavadních ligových utkání s Jabloncem:

podzim 2004 MB – Jablonec 1:0 (Rojka)

jaro 2005 Jablonec – MB 2:0 (Michálek, Šenkeřík)

podzim 2005 MB – Jablonec 2:1 (Holub 2 – Michálek)

jaro 2006 Jablonec – MB 1:1 (Kiša – Palát)

podzim 2006 Jablonec – MB 0:2 (Pecka, Palát)

jaro 2007 MB – Jablonec 2:0 (Dittrich, Rajnoch)

podzim 2007 Jablonec – MB 1:1 (Hamouz – Kysela)

jaro 2008 MB – Jablonec 1:1 (Rajnoch – Necid)

podzim 2008 Jablonec – MB 1:1 (Pavlík – Řezníček)

Poslední vzájemné utkání v neděli 17. srpna 2008 se v jablonecké Chance aréně hrálo také večer před televizními kamerami, jako utkání v letošní poslední únorové neděli na boleslavském Městském stadionu.

V srpnu začali aktivněji Jablonečtí a již v 6. minutě vedli gólem Pavlíka. Další šance Žofčáka a Loučky zlikvidoval Miller. Dvě minuty před přestávkou po Mendyho slalomu a přesné přihrávce vyrovnal Řezníček.

Ve druhém poločase měla k vedoucímu gólu více příležitostí Mladá Boleslav, ale nikdo z jejich hráčů se už neprosadil. A když deset minut před koncem sudí Královec ponechal bez potrestání penaltové stažení Papadopulose před jabloneckou brankou, tak se na skóre z prvního poločasu nic nezměnilo: FK Baumit Jablonec – FK Mladá Boleslav 1:1.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Procházka, Janíček, Hrdlička – Mendy (83. Kysela), Rajnoch, Sylvestre (80. Opiela), Poláček – Papadopulos, Řezníček (90. Nečas). Připraveni ještě byli Rolko, Mach, Sedláček a Kubásek.

Podzimní sestava FK Baumit Jablonec: Špit – Zábojník, Homola, Huber, Hamouz – Michálek, Loučka, Pavlík, Žofčák (35. Hloušek) – Klapka (57. Valenta), Lafata (88. Hesek). Připraveni ještě byli Kocourek, Eliáš, Krejčí a Zich.

Fanshop banner