Přišlo čtyři sta fanoušků
Klub

Přišlo čtyři sta fanoušků

Redakce

Tradiční setkání šéfů fotbalového klubu a hráčů s fanoušky před zahájením mistrovské sezóny se konalo ve čtvrtečním odpoledni 19. února v boleslavském Domě kultury. Jeho největší sál zaplnilo čtyři sta natěšených lidí. Pojedli párečky, popili pivečko, pobavili se při pestrém programu s módní přehlídkou, užili si speciální loterii Fortuny a zasypali dotazy činovníky, trenéra i fotbalisty.

Při sledování videoprojekce si připomněli třiadvacet podzimních ligových gólů a také se podívali na dokument ze zimní přípravy. Komentátorem byl Petr Svěcený, který celou odpolední besedu moderoval. Spolu s ním vedení klubu reprezentovali prezident Josef Dufek, generální ředitel Jaromír Šeterle, sportovní ředitel Zdeněk Kudela a prvoligové mužstvo trenér Pavel Hapal a hráči Ludovic Sylvestre, Alex Mendy, Ondřej Kúdela, Luboš Pecka a Miroslava Miller.

Prezident Dudek řekl, že s druhým místem po podzimu je spokojený a za cíl označil účast v pohárové Evropě. „Z kterého místa do ní postoupíme, bude jedno.“ Trenér Hapal také vyjádřil spokojenost s podzimní sezónou. "Druhé místo nás zavazuje do evropských pohárů se kvalifikovat,“ dodal Hapal.

Sportovní ředitel Zdeněk Kudela zdůraznil, že Boleslavští vyhráli většinu přípravných utkání s kvalitními zahraničními soupeři. „Příprava se povedla a věříme, že v povedených výkonech budeme pokračovat v jarní mistrovské sezóně." Diváky pozval na první mistrovské utkání s Jabloncem. „Budeme podporu fanoušků potřebovat proti Jablonci i po celé jaro.“
Generální ředitel Jaromír Šeterle
fanouškům oznámil, že boleslavská automobilka Škoda Auto prodloužila s FK Mladá Boleslav smlouvu do roku 2011, když ta dosavadní měla vypršet s koncem prosince 2009. „Velmi si toho vážíme,“ zdůraznil Šeterle a do bouřlivého potlesku dodal: „Chceme bojovat o čelo tabulky, chceme na podzim hrát některý z evropských pohárů.“

Lidi rozesmál Alex Mendy, který v krátkém rozhovoru perfektní češtinou přiznal, že v teplém Turecku mu bylo příjemněji, než v promrzlém a zasněženém Česku. A těší se na teploty výrazně nad nulou.

Přítomní hráči fanouškům slíbili, že o vytouženou pohárovou Evropu budou bojovat ze všech sil. „Minimálně druhé místo udržíme a určitě se dostaneme do pohárů,“ tvrdil Miroslav Miller. „V Boleslavi je dobré mužstvo a jak říká náš kapitán Pecka, na hřišti je nás jedenáct a když budeme táhnout za jeden provaz, výsledky se dostaví,“ řekl Ondřej Kúdela. „Budeme se prát o poháry,“ prohlásil Luboš Pecka, jenž musel odpovídat na otázku, jak se cítí v nové roli kapitána mužstva. „Pořád jsem jenom jeden hráč z jednácti, pouze budu mít kapitánskou pásku, nic moc se pro mě nemění.“

Součástí programu byla i módní přehlídka, kterou připravil Bolekshop. Představil nejen kolekce dresů, ale i oblečení pro všední nošení či pro volnočasové aktivity. Nechybělo ani spodní prádlo pro pány a dámy. Vše samozřejmě v boleslavských modrobílých barvách.

A potom už následovaly dotazy od fanoušků. „Máme dostatečné kvalitní kádr, abychom byli úspěšní,“ zdůraznil Hapal v odpovědi, zda by potřeboval ještě někde mužstvo posílit.

Samozřejmě se opět objevila otázka na zvětšení kapacity hlediště. Buď realizací severní tribuny za stávajícím hřištěm, nebo postavením arény v místě někdejší hlavní hrací plochy. „Severní tribuna je projekt nerealizovatelný, protože nedošlo k dohodě města s majiteli pozemků mezi panelovým domem a hřištěm,“ odvětil Šeterle. „A co když postoupíme do Ligy mistrů, kde ji budeme hrát?“ ptal se o chvíli později další fanda, dozajista velký optimista. „Chceme být v pohárech, chceme fandům přivést atraktivní soupeře a nemusí to být zrovna Liga mistrů. A když bude, rádi budeme s tím související problémy řešit,“ odvětil Dufek.

Nemá vedení klubu obavy se zajištěním bezpečnosti při nové smlouvě ČMFS s Policií ČR? „Bezpečnost na stadionu nám zajišťuje agentura, spolupráci s městskou i státní policií jsem měli dosud bezproblémovou,“ zdůraznil Šeterle a dodal: „Jsme připravení poradit si i bez přímé účasti policistů na stadionu.“

Trenér Hapal v reakci na několik dotazů odpovídal, že Ševinský odešel do Plzně, protože na pravém kraji obrany dostal přednost Kalina, že mužstvo musí umět využívat více herních stylů a boleslavský tým bude nejčastěji využívat hru na dva útočníky a praktikovat ofenzivní a agresivní fotbal.

Je pravda, že Mendyho lákala pražská Sparta? „V Boleslavi se mi líbí, mám tady kamarády,“ odmítl sparťanské lanaření Mendy a vysloužil si bouřlivý aplaus. Fotbalový veterán Kubelka se svěřil, že se chodí rád dívat na Mendyho a Sylvestreho, ale vytknul jim, že někdy příliš snadno ztrácejí balóny. „Budu dělat všechno proto to, abych se polepšil,“ odvětil Sylvestre. Další fanoušek se ptal, jak si Sylvestre rozděluje ofenzivní a defenzivní úkoly se současnými spoluhráči Opielou nebo Kúdelou. „Narážíte na to, že se Sylvestremu nechce bránit, že jo?“ rýpnul si s úsměvem trenér Hapal. „Nemám problém si defenzivní i ofenzivní povinnosti s kýmkoliv domluvit, ať je to Opiela či Kúdela,“ odvětil Sylvestre.

Co bude vedení klubu dělat s tím, aby nás rozhodčí pořád neřezali? „V předchozím ročníku nám rozhodčí opravdu neuznali šest gólů, ale tento ročník už není tak tristní. Nemusí nám rozhodčí pomáhat, budeme spokojení, když nám rozhodčí nebudou škodit,“ řekl sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Boleslavské příznivce také zajímalo, zda se někdo z vedení klubu chystá kandidovat do výkonného výboru ČMFS v letošním červnu. Jaromír Šeterle připustil, že s Josefem Dufkem zvažují, zda kandidaturu do výkonného výboru ČMFS podají.

Fanshop banner