Mladá Boleslav chce do evropských pohárů
Klub

Mladá Boleslav chce do evropských pohárů

Redakce

Trenér FK Mladá Boleslav Pavel Hapal se boje o titul nezříká, ale náskok obhájce titulu Slavie Praha na čele aktuální tabulky Gambrinus ligy považuje za velmi těžko zlikvidovatelný. Hlavní boleslavskou touhou je probojovat se do evropských pohárů. To shodně prohlašovali představitelé FK Mladá Boleslav na čtvrteční tiskové konferenci 19. února. Hapal si před novináři pochvaloval, že mužstvo v přípravě vyhrávalo a tím získalo potřebné herní sebevědomí do jarních bojů Gambrinus ligy.

„Náskok Slavie je značný a bude těžké nejen pro Mladou Boleslav, ale i pro kterýkoliv jiný klub ho stáhnout,“ řekl Pavel Hapal. „Nechci se bavit o titulu, půjdeme s mužstvem v jarní sezóně od zápasu k zápasu a uvidíme, jak dopadneme.“

Mluví se v boleslavské kabině o titulu? „Byla by chyba nepomyslet na titul. Každý hráč i trenér by měl mít ty nejvyšší ambice. Nám nic jiného nezbývá, než věřit ve vlastní síly a v to, že se prosadíme. Hráči jsou pokorní a pracovití. Každé utkání chceme vyhrát, ale jak jsem řekl, půjdeme od utkání k utkání.“

Na otázku, zda se neobává, že když v přípravě jeho mužstvo většinou vyhrávalo, nemusí vyhrávat v mistrovské sezóně, což je omílaná fotbalová pověra, Pavel Hapal odpověděl, že s tímto názorem nesouhlasí. „Zastávám názor, že pro hráče i pro mužstvo je každé vítězství motivující a zvyšuje potřebné sebevědomí do dalšího utkání. Proto jsem rád, že jsme v přípravě vyhrávali,“ prohlásil boleslavský kouč.

K odchodu Jana Rajnocha a jeho možné náhradě talentovaným Ondřejem Kúdelou řekl: „Ondřej Kúdela není jen momentální náhrada za Rajnocha, ale především perspektivní hráč pro Mladou Boleslav.“ Už trenér ví, zda ve středu zálohy se Sylvestrem bude hrát Kúdela nebo Opiela? „Není to postavené tak, že k Sylvestremu vybírám mezi Kúdelou a Opielou, ale ve středu zálohy můžou spolu nastoupit i Opiela s Kúdelou."

Fanshop banner