Škoda Auto prodloužila smlouvu s fotbalem o dva roky
Klub

Škoda Auto prodloužila smlouvu s fotbalem o dva roky

Redakce

Automobilka Škoda Auto prodloužila smlouvu s FK Mladá Boleslav do konce roku 2011 za mírně vylepšených podmínek. Původní smlouva o spolupráci měla trvání do konce roku 2009. Na oficiální tiskové konferenci FK Mladá Boleslav to řekl Holger Kintscher, člen představenstva akciové společnosti Škoda Auto zopovědný za ekonomickou oblast. Na tiskovce byli přítomni prezident klubu Josef Dufek, generální ředitel Jaromír Šeterle, ředitel obchodu a komunikace Petr Svěcený, trenér Pavel Hapal a kapitán mužstva Luboš Pecka.

Oficiální setkání vedení FK Mladá Boleslav s novináři před zahájením jarní sezóny 2009 Gambrinus ligy se konalo v tiskovém středisku mladoboleslavského Městského stadionu ve čtvrtečním dopoledni 19. února. Společně s klubovými šéfy, trenérem a kapitánem prvoligového mužstva byl přítomen také Holger Kintscher, člen představenstva akciové společnosti Škoda Auto zodpovědný za ekonomickou oblast. Moderátor tiskovky Petr Svěcený jej představil jako speciálního hosta. A jaromír Šteterle připomněl, že je to poprvé, kdy tak významný představitel mladoboleslavské automobilky se osobně zúčastnil tiskové konference fotbalového klubu.

„Přináším pozitivní poselství, že své angažmá ve fotbalovém klubu prodloužila Škoda Auto do konce kalendářního roku 2011. Jistě si dovedete představit, že v této těžké hospodářské situaci jsme neměli lehké tento záměr prosadit, ale přesto se představenstvo rozhodlo, že můžeme dlouhodobě naplánovat podporu fotbalu. Mladá Boleslav hraje dobrý a atraktivní fotbal a to je dobrá reklama pro firmu Škoda Auto. V minulosti jsme se přesvědčili, že fotbalový klub má kvalitní managment, kterému můžeme důvěřovat, a který dokázal, že se klub může zúčastňovat i mezinárodních soutěží. Přejeme mu, aby se udržel na mezinárodní úrovni a podporu Škoda Auto si zasloužil,“ řekl člen představenstva Škoda Auto za oblast ekonomie Holger Kintscher, který se novinářům představil jako někdejší aktivní hráč fotbalu a v současnosti velký fotbalový fanoušek. „Mým oblíbeným klubem je FK Mladá Boleslav. Chceme spolupracovat na tom, aby mužstvo bylo na špičce Gambrinus ligy a očekávám, že se FK Mladá Boleslav prosadí i na mezinárodní úrovni. Tak je postavená i spolupráce Škoda Auto s fotbalovým klubem. Existuje základní obnos a při účasti v evropských pohárech je plánovaná další částka.“

Ředitel klubového obchodu a komunikace dodal, že podobně jako automobilka Škoda Auto prodloužil smlouvu s FK Mladá Boleslav další významný partner Ško-Energo. A zcela novým partnerem mladoboleslavského fotbalu se od počátku roku 2009 stala Fortuna, první soukromá sázková kancelář v Česku.

Kintscher představil boleslavský dres s novou úpravou, kdy na prsou místo loga Škoda Auto je umístěná upoutávka na nový typ auta Škoda Yeti. „V těchto dresech budeme určitě hrát první dvě utkání před televizními kamerami,“ zdůraznil generální ředitel Jaromír Šeterle. O rozpočtu na letošní rok 2009 řekl, že bude vyrovnaný v příjmové i výdajové složce a bude se pohybovat v rozmezí od 120 až do 200 milionů korun, podle toho, zda se klub probojuje do evropských pohárů či nikoliv.

Přestože představitel firmy Škoda Auto Kintscher dodal, že i když se Mladá Boleslav nedostane do evropských pohárů, bude mít v automobilce stále významného partnera, tak prezident fotbalového klubu Josef Dufek prohlásil: „Cílem mužstva je start v evropských pohárech. Momentálně jsme druzí, když tak skončíme, budeme spokojení.“

K průběhu zimní přípravy se vyjádřili trenér a kapitán mužstva. „Zimní příprava proběhla podle plánu s jedinými nepříjemnosti zranění Řezníčka a Kysely. Odchody Rajnocha a Ševinského jsme nahradili Kúdelou, který přestoupil ze Sparty, a Dittrichem, který se vrátil z libereckého hostování,“ řekl trenér Pavel Hapal a zdůraznil, že jeho tým z osmi přípravných utkání sedm vyhrál, když jedinou prohru s Borussií Mönchengladbach označil za nešťastnou při dobrém výkonu. „Doufám, že mi kapitánská páska nebude dělat problém, s přípravou jsem spokojený a věřím, že se to projeví v lize,“ řekl kapitán Luboš Pecka.

Fanshop banner