Postoupili do teplického finále
Klub

Postoupili do teplického finále

Redakce

Boleslavští dorostenci porazili Karlovy Vary góly Býma a Kubáta a vyhráli tak jednu z pěti základních skupin zimního celostátního turnaje Memoriál Vlastislava Marečka, když ve čtyřech zápasech neztratili ani bod a neinkasovali ani jeden gól. Finále turnaje se koná ve víkendových dnech 13.-15. února v Teplicích.

Boleslavští proti karlovarským dorostencům nastoupili v silně kombinované sestavě. Devět hráčů bylo mimo hru kvůli chřipkové viróze a tak se v sestavě objevilo pět hráčů z „B“ družstva. I tak měli Boleslavští po většinu času více ze hry, což gólově vyjádřili až v závěrečné půlhodince.

První šance utkání se zrodila již ve druhé minutě. Po Dudkově kolmici pádil sám na branku Kubát, ale i brankáře nepřekonal. V 17. minutě po Bělíkově akci z pravé strany hřiště se opět ve střelecké pozici ocitl Kubát, ovšem obránce jeho střelu zblokoval na roh.

Po změně stran hned ve 47. minutě po spolupráci Dudky s Kubátem neproměnil příležitost Volf. V 65. minutě rozehrál z levé strany Tvarova trestný kop přes šířku karlovarského trestného území a u zadní tyče nekrytý Bým dorazil míč do sítě – 1:0. V úplně poslední minutě se mladoboleslavským mladíkům povedla parádní fotbalová akce, kdy míč putoval od Dudky přes Vorasického ke Kubátovi, jenž zakončoval do prázdné branky – 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Stehno – Janda (65. Vorasický), Bým, Borovička, Maňas (46. Sedláček) – Bělík, Tvaroha, Dudka, Šíma – Volf, Kubát.

Góly: 65. Bým, 90. Kubát

Fanshop banner