Boleslavským pomohl zlínský lékař
Klub

Boleslavským pomohl zlínský lékař

Redakce

Když po vážném zranění Řezníčka opustil spolu s hráčem mladoboleslavskou výpravu i lékař Miroslav Sinkule, který hráče doprovázel při leteckém transportu z Antalye přes Istanbul do Prahy až na operační sál, vyřešilo vedení FK Mladá Boleslav zajištění odborné lékařské péče ve spolupráci s FC Tescoma Zlín, jehož tým byl na tureckém soustředění ubytovaný ve stejném hotelu Arcadia.

A tak se ve dvou ze čtyř přípravných utkáních tureckého soustředění na boleslavské lavičce vedle trenérů a maséra postavil Marcel Guřan, lékař FC Tescoma Zlín a primář traumatologického oddělení Baťovy nemocnice. Svoji roli zvládl po odborné i lidské stránce s příznačným smyslem pro hecování, jak je ve fotbalovém zákulisí obvyklé. „Komu mám předat fakturu?“ ptal se se smíchem zlínský lékař. „Stavte se u mě na pokoji jenom v případě, když vyhrajeme, a já vám na ni dám razítko,“ odpověděl vedoucí boleslavského týmu Ladislav Maier.

Nejdůležitější však bylo, že praxe v daleké cizině ukázala, že když je potřeba, tak si fotbaloví rivalové dokáží podat pomocnou ruku.

Fanshop banner